Tilbake i rallyløypa – vant sju av tolv etapper i klassen

DEL

Men Oliver Solberg måtte nøye seg med 2. plass i R2-klassen i Latvia.

Ikke at det er et resultat unge Solberg i utgangspunktet er misfornøyd med. For det er rally Oliver Solberg ønsker å satse på, selv om suksessen kanskje har vært størst i toppklassen i det nordiske mesterskapet i rallycross denne sesongen.

Overgangen tilbake til en R2-bil fra en Supercars har ikke vært noe problem å håndtere denne helgen, etter to måneder siden forrige rallyløp. Solberg kjenner han utvikler seg for hver meter han kjører, uansett hva slags bil det er.

– Det har vært veldig tøffe veier i helgen, men det har vært dritkult, sier en begeistret Solberg til Parc Fermé.

I helgen ble Rally Latvija kjørt, som inngår i det tradisjonelle latviske mesterskapet samt juniormesterskapet som Solberg og landsmannen Jacob Lyseng deltar i. Sistnevnte ble noen hakk for små i helgen, men fikk likevel kjørt inn til en 4. plass i klassen og 14. plass totalt.

- ANNONSE -

Solberg havnet på 10. plass totalt ved siden av 2. plassen i klassen. Det til tross for at han vant sju av tolv etapper gjennom helgen. Det var den 20 kilometer lange Brizule-etappen som ble avgjørende, hvor Mārtiņš Sesks tok skalpen på norsk-svensken begge gangene.

– Jeg hadde muligheter til å vinne klassen i helgen, men jeg mistet litt for mye på den lange grusetappen. Han var enkelt og greit raskere enn meg, sier 15-åringen.

LES OGSÅ: Nå tør Oliver å si at han vil kjempe om å vinne i rallycross

Oliver har selv uttalt at det er rally som er den store drømmen å leve ut, selv om resultatene virkelig har gått hans vei i RallyX Nordic, med én seier, én andreplass og andreplass sammenlagt i serien.

Rallydrømmen står han fremdeles på, og veien tilbake til rally er ikke nødvendigvis noe lettere selv om bilen går tregere.

– Det var litt rart å være i rallybilen igjen, men det gikk ganske bra. Det var selve attaken som var den største overgangen siden man må komme hardere inn i svingen med en R2-bil. Toppfarta er ganske lik som DS3en, sier Solberg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here