Teamsjefen lovpriser årets nysignering selv om gullet kan glippe


DEL
Tommi Mäkinen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Uansett hvordan det ender så har Ott Tänak fått en stor, stor stjerne i boka til Tommi Mäkinen.

Overfor Parc Fermé kan Toyotas WRC-sjef Tommi Mäkinen bekrefte hvor overrasket han faktisk er over sitt 31 år gamle hurtigtog fra Estland.

Tänak klinte til i 2017 med Ford ved å vinne flere løp og tukte verdensmester Sebastien Ogier i mange løp – og hjelpe M-Sport stort mot en VM-tittel for teamene. Nå har Tänak gjort det samme for Toyota, som ligger an til et smått sensasjonelt gull sammenlagt – selv om han med nebb og klør kjemper en tøff, og kanskje noe urealistisk kamp, om VM-gullet for førerne.

Fire seire

Mäkinen er uansett svært fornøyd med hva Tänak har prestert i år, med tanke på at han var førstereis i teamet, og teamets første ikke-finne på laget.

– Det som har overrasket meg mest er hvordan han tok bilen med en gang. Han fant bilen med en gang og fant umiddelbart ut hvordan denne kunne passe ham. Normalt tar det alltid tid å venne seg til en ny bil, sier Mäkinen til Parc Fermé.

Tänak debuterte for Toyota med sterk andreplass i Rally Monte-Carlo. Så tok han en overbevisende seier i Argentina, før han også vant tre løp på rad i Finland, Tyskland og Tyrkia.

- ANNONSE -

Nøktern

Innimellom disse løpene har estlenderen hatt flust med uflaks, som mest sannsynlig har ødelagt gullsjansene hans. Mye tekniske feil har spolert flere sterke vinnermuligheter.

– Han overbeviste på mange måter i Spania. Han var kanskje ikke motivert lengre (med tanke på gullsjansene), så fortsetter han like gjerne å gå «flat out» og vinne fartsprøver. Slik som Power Stage, hvor nesten alle hadde noe å kjempe for og gjorde et forsøk, så var han desidert raskest. Han kjører så pent og «smooth», sier Mäkinen.

Den firedoble verdensmesteren fra 1996 til 1999 holder seg kald og rolig inn mot kampen mot Hyundai i Rally Australia om to helger.

– Vi kan alltid forbedre oss. Men vi lærte ekstremt mye i fjor, analyserte alt på en nøye måte og har korrigert der vi har vært nødt til å rette opp ting, sier finnen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here