Tårevåt triumf for sjette gang på rad i Monte-Carlo


DEL
Sebastien Ogier. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Sebastien Ogier fortsetter der han slapp for ett år siden, og beholder tronen som kongen av Rally Monte-Carlo.

Og selv om dette var hans seier nummer 45 i karrieren, så betyr det fortsatt litt ekstra å vinne Rally Monte-Carlo.

Mindre spesielt ble det heller ikke at det skjedde i nok et nytt team, selv om han har historikk fra Citroën-teamet tilbake til 2011. Men faktumet er nå at han altså har seks seire på rad siden 2014 i løpet som arrangeres av fyrstedømmet ved den franske rivieraen.

– Det er dette løpet jeg ønsker å vinne mest av alle løpene i sesongen, sa en svært rørt Ogier, som ikke klarte å holde tårene tilbake.

Skilte fire tideler

For det var ingen enkel seier, selv om all statistikk tilsier at Ogier er en fører av det overlegne slaget. Før siste etappe skilte det kun fire tideler ned til erkerival Thierry Neuville, men Ogier holdt unna på siste etappe og skaffet seg også fire ekstra Power Stage-poeng.

Under søndagens kjøring begynte Ogier å tape tid til til Neuville, og en bekymret franskmann meldte at han hadde trøbbel med gasspedalen, noe som sørget for at bilen holdt gass selv under innbremsing.

- ANNONSE -

Man kunne dog begynne å spekulere i hvorvidt dette var taktisk spill fra den lure franskmannen, men selv etter mål var Ogier fortsatt tydelig på problemene han fikk søndag.

– Helt ærlig, så var det utrolig tricky med trøbbelet med gassen. Så jeg er veldig glad for at vi klarte dette, la Ogier til, og kunne konstatere at dette var hans sjette seier på rad, og syvende totalt i Monte-Carlo om man regner IRC-seieren fra 2009.

Mikkelsen brøt

Neuville tok seierstapet på strak arm, og sier seg fornøyd med andreplass. Da er det i alle fall en ulempe mindre i form av startposisjonen i Rally Sweden.

– Det har vært en tett kamp, men vi gjorde en feil på fredag som kostet ledelsen. Det er en del av gamet. Ikke lett, men vi slipper å starte først i Sverige, sa Neuville.

Lagkamerat Sebastien Loeb ble nummer fire, 13 sekunder bak Ott Tänak. Norske Andreas Mikkelsen krasjet seg ut under lørdagens første fartsetappe, og spesielle regler for Rally Monte-Carlo gjorde at de ikke fikk restarte søndag.

Veiby nummer tre i WRC 2

Pontus Tidemand fullførte sin WRC-debut med Ford på en 20. plass totalt etter at han måtte restarte løpet etter ødelagt bærearm midtveis fredag.

Ole Christian Veiby hadde god progresjon gjennom løpet og ble til slutt nummer fem av samtlige R5-biler og nummer tre i WRC 2-klassen i sin Volkswagen Polo GTI R5.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here