Tänak-trippel setter fyr på gullkampen i Rally-VM


DEL
Ott Tänak var rask, men mest smart, og kunne dermed krones med seier i Rally Tyrkia. (Foto: Red Bull Content Pool)

– Nå blir det interessant, sier estlenderen etter at han splittet tittelkandidatene på sammenlagtlista.

Høstens store rallyfører er utvilsomt Ott Tänak. For tredje løpet på rad kunne han krone seg selv om vinner etter at han overlevde Rally Tyrkia på best mulig vis ved å holde seg unna trøbbel med bilen og kjøre taktisk klokt.

– Vi visste at det ikke kom til å være den raskeste på fart som ville vinne, men at det handlet om å være smartest, samtidig som bilen også har vært veldig sterk. Nå blir det interessant, vi får bare pushe så får vi se, sa en lykkelig Tänak på målrampa i Marmaris i Tyrkia.

Det skaper også en ny utvikling i mesterskapet, ettersom både Thierry Neuville og Sebastien Ogier måtte bryte lørdag og dermed mistet muligheten til å kjempe i toppen i Tyrkia. Det ble riktig nok henholdsvis fem og fire poeng på dem, men nå har de altså fått besøk i gullkampen.

13 poengs forsprang

Neuville leder VM fremdeles, og har nå 177 poeng. Det er 13 poeng foran Tänak, som dermed har klatret for Ogier som igjen ligger 10 poeng bak estlenderen.

– Nå har jeg nesten Tänak som favoritt til å ta gullet i år, jeg, uttaler TV 2s ekspertkommentator Anders Grøndal.

- ANNONSE -

Andreas Mikkelsen kjørte inn til en femteplass etter problemene som tårnet seg opp lørdag da han ble frarøvet ledelsen etter at framdifferensialen tok kvelden.

– Vi tok ingen sjanser. Det var viktig å sikre poeng for teamet. Nå ser vi fram til Wales, var Mikkelsen umiddelbare oppsummering i mål etter Power Stage.

Henning mener han måtte lære Ogier å mekke på riktig måte

Sterk sjetteplass

Henning Solberg kjørte inn til en hederlig sjetteplass totalt i sin innleide Skoda Fabia R5, hvor han tangerte Elfyn Evans fra Rally Tyskland i 2013 ved å plassere ser så høyt totalt med en R5-bil. Det virket dog dramatisk da bilen ikke ville starte igjen etter målpassering, da man må kjøre helt inn til målrampa og parc fermé for at resultatet skal være tellende.

– Den vil nok starte igjen, sa Henning optimistisk, selv om bilen fortsatt slet med å få tenning fra starteren.

Rapportene viser imidlertid at Henning har kommet seg inn til mål, og dermed scorer åtte sterke VM-poeng med sjetteplassen i Tyrkia – samme sted hvor han for 12 år siden tok fin første pallplass i Rally-VM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here