Syv nordmenn å finne på startstreken i Rally Spania


DEL
Andreas Mikkelsen og Ola Fløene jubler for deres første seier, og deres eneste sammen, under Rally Spania i 2015. (Foto: Red Bull Content Pool)

Bare Rally Sweden har hatt flere nordmenn til start i et VM-løp hittil i år.

Ikke at det er så oppsiktsvekkende i seg selv med syv nordmenn fordelt på fire ekvipasjer, men 2017 har vært en sesong uten altfor stor forutsigbarhet på startstreken sett med norske øyne.

For eksempel var Rally Mexico i år det første løpet på 17 år uten en nordmann på startstreken.

Derfor er det gledelig å se både Andreas Mikkelsen og Anders Jæger, Mads Østberg og Torstein Eriksen, Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen, samt Ola Fløene som ledsager for Emil Bergkvist på startstreken i Spania.

Torstein Eriksen får dermed sin andre mulighet hos Mads Østberg i et VM-løp, etter at han leverte en solid innsats i WRC-debuten i Rally Finland for snaue to måneder siden.

LES OGSÅ: Dette er kongene av sosiale medier blant WRC-gutta
INFOSENTER: Rally-VM

- ANNONSE -

I Rally Sweden hadde vi 10 nordmenn fordelt på syv ekvipasjer. Ellers har det stort sett ligget på mellom én og tre ekvipasjer og alt fra to til seks nordmenn på startstreken denne sesongen.

Rally Spania kjøres kombinert på grus og asfalt og er blant annet løpet hvor Andreas Mikkelsen tok sin første VM-seier for to år siden. Rally Spania er også løpet hvor Ole Christian Veiby. Rally Spania er også det løpet på asfalt hvor Mads Østberg har prestert best med tre fjerdeplasser (2012, 2014 og 2015).

Se fullverdig startliste her (ewrc-results.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here