Østberg: – Nei, nei, nei. Ingenting er bekreftet


DEL

Snakkeapparatet har gått litt for fort i familien Østberg, da Morten bekreftet årets WRC-satsing til Mads – uten at opplegg og avtaler er spikret.

– Jeg ser at faren min vært litt kjapt ute i dag. Det jeg kan si, er at ingenting er bekreftet 100 prosent enda, sier Mads Østberg til Parc Fermé.

Det dreier seg om denne artikkelen i Autosport, hvor Morten Østberg – som har vært sønnens desidert viktigste støttespiller gjennom hele karrieren – siteres på at Mads skal kjøre årets WRC-sesong i tospann med tsjekkeren Martin Prokop.

– Hvordan ligger du an egentlig, i så fall?

– Vi ligger for så vidt godt an. Men vi har ingen struktur klart enda. Vi jobber fremdeles med å få på plass ting til Rally Sweden men vi er langt i fra ferdig med å binde oss opp for hele sesongen. Fremdeles er ting såpass uklart at det er vanskelig å kunne bekrefte noe som helst. Det er ikke 100 prosent sikkert hvilket bilmerke det blir enda. Kanskje 99 prosent, men det finnes fremdeles en åpning, sier Østberg.

– Så – 99 på Ford og én på, tja – Volkswagen det da? Hvis man kan resonnere seg fram på den måten?

- ANNONSE -

– Jeg kan egentlig ikke kommentere noe bilmerke, men det virker kanskje logisk det du sier, repliserer Våler-gutten.

Helnorsk ikke utenkelig

– Kan du i så måte avkrefte at det blir noe helnorsk team med deg og Andreas Mikkelsen, eller er det også noe du må si «ingen kommentar» til?

– Der kan jeg nok heller ikke si noe annet enn ingen kommentar. Helt utenkelig er det kanskje ikke.

– Så du og Andreas har snakket sammen?

– Det har vi, sier Østberg lurt, uten at han har noe mer kjennskap til, eller vil legge seg mer borti hva som skjer med fjorårets bronsevinner.

Fyrer av mot M-Sport

Østberg derimot er ikke nådig mot sin gamle arbeidsgiver M-Sport når vi spør om han angrer eller er bitter over at han ikke blir å kjøre med startnummer to eller tre i år.

– Jeg tok valget sjøl, da jeg hadde en utrolig vanskelig sesong i det teamet og ikke hadde noe ønske om å fortsette. Teamet er ikke noe annerledes i år, annet enn at de har stablet på plass verdens beste sjåfør, og all respekt til dem for det. Men det er det eneste.

Men, vi er heller mer opptatt av framtiden enn fortiden. Og det er ikke til å legge skjul på at Østberg er gira på å komme seg inn i en 2017-bil. For å kjøre en 2011-2016-generasjons WRC-bil er uaktuelt.

– Jeg kjører ikke Rally Sweden i en 2016-bil. Jeg skal kjøre der i en 17-bil, konstaterer 29-åringen.