Østberg fant godfølelsen på shakedown i Rally Sweden

DEL

Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen

To gode tider fra nordmannen, men det er ikke noe tvil om at shakedowntidene må tas med en klype salt denne sesongen.

De nye reglene sier nemlig at dekkene på shakedown også kan brukes i løpet senere. Og fordi shakedown teller like mye som en annulert offside-scoring i fotball, så er det naturlig at førerne ikke legger større fart og slitasje på dekkene enn nødvendig på shakedown.

Likevel var det tidvis god fart på torsdagens shakedown av Rally Sweden, og de som gasset – da de gasset virkelig på, og det nordiske publikummet kunne for første gang skue over de nye villbeistene av noen WRC-biler etter årets reglement.

Og den som kjørte raskest, det var vår egen Mads Østberg. Mannen vi ikke har turt å legge alt for store forhåpninger til med tanke på relativt lite testing av bilen som var ferdigstilt så sent som forrige uke. Men han var rakest, ett fattig tidel foran Citroën-fører Craig Breen.

– Vi hadde litt problemer første runde, men hadde samtidig en god følelse. Vi ordnet opp i problemet, og kom ut igjen – og satte bestetid. Så ville vi kjøre fort en ekstra gang til for å være sikker på at problemet var borte, så da ble det to gode tider, sier Østberg til Parc Fermé, som ikke vil si noe om hva slags teknisk problem det er snakk om.

- ANNONSE -

Resultatene fra Shakedown kan du se her!

Men med all politisk korrekthet lagt til side, så kan vi i alle fall håpe på et godt gammalt Østberg-tempo gjennom helgen. Med startposisjonen som 11. bil fredag så kan han ha en fordel framfor de sterkeste konkurrentene.

– Det er veldig positivt at det gikk så bra på shakedown. Det var flere også som prøvde å ta i, så det er en god indikasjon.

– Snakker vi nå om muligheter for pallplass i helgen?

– Tja, jeg har selvfølgelig en drøm om det. Men vi får se hvordan det går, sier Østberg.

Se flere bilder fra shakedown her!