Sølvhåpet lever for Petter Solberg etter Ekström-seier

DEL
Petter Solberg får hjelp av kona og teamsjef Pernilla med polstringen som beskytter kragebeinet. (Foto: FIAWorldRallycross.com/Mcklein)

I sterke smerter klarte Petter Solberg det viktigste for seg selv; å holde Mattias Ekström på en armlengdes avstand før VM-finalen.

Mot alle odds stilte Solberg til start i VM-runden på Estering denne helgen med ett mål for øye. Nemlig å redusere et potensielt rykk fra Mattias Ekström, som jager Solberg i kampen om VM-sølvet.

Men Solberg har levert en forrykende løpshelg, kun fire dager etter operasjoner – som ifølge diverse legeanbefalinger bør ha en restitusjonstid på fire til seks uker. Med egen lege på plass, og med spesiallagde innretninger, polstringer og andre justeringer har Solberg bitt fra seg og scoret 25 poeng av 30 mulige.

Best etter kvalik-omgangene og semifinaleseier ga et godt utgangspunkt for 42-åringen, men i finalen kom han til kort. Den krevende og beryktede førstesvingen skulle felle Solberg to ganger da han driftet ut i tett kamp, både i første og andre runde – men Solberg kjørte seg tilbake til en 4. plass i finalen etter å ha ligget sist.

(Foto: FIAWorldRallycross.com)
Samtidig tok Mattias Ekström hjem seieren, og scoret totalt 29 poeng – hvorpå Solbergs 16-poenger etter omgangene hindret svensken fra å ta fullpott.

Og det viser seg å være viktig, for nå er Solberg ett poeng foran Ekström før VM-finalen i Sør-Afrika om cirka to måneder. Johan Kristoffersson er som nevnt allerede verdensmester, og han røk for første gang i år ut i semifinalen med en 5. plass.

- ANNONSE -

– Det har vært hardt. Men jeg er så takknemlig. Det er ingen som presser meg, og jeg er utrolig overrasket, sa Solberg etter kvalikomgangene.

Underveis i semifinalen fryktet Solberg å få en smell som kunne gitt ham nye smerter i det opererte kragebeinet.

– Jeg ventet på å få en push. Jeg har fått et par, men det har gått bra. Jeg hadde en god feeling og kontrollerte det inn, sa Solberg etter semifinalen.

Andreas Bakkerud kjørte også sterkt i helgen, men havnet i bakevja i semifinalen, og dermed røk en finaleplassering og den teoretiske sjansen om bronsemedalje for bergenseren. Nå har han kun teoretiske muligheter til å ta 4. plassen fra Sebastien Loeb.

EM-gull til Lars Øivind Enerberg, her fra seieren på hjemmebane på Lånke tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen)
Samtidig er det verdt å nevne at det ble norsk suksess i Touringcar-klassen, som legges ned etter neste sesong. Ben-Philip Gundersen tok hjem seieren i løpet, David Nordgård med 2. plass i finalen, mens Lars Øivind Enerberg sikret sin andre gullmedalje i klassen. Attpåtil ble det sølvmedalje til Anders N. Bråten etter tredjeplassen i finalen, en sterk og forløsende prestasjon etter et par sesonger med mye motgang for Hønefoss-gutten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here