Solberg ønsker å nedprioritere ett av satsingsområdene for neste år

DEL
Oliver Solberg, her under prøve av hjelm, kjøredress og cockpit av pappas rallycrossbil. Én ting er sikkert – han skal ikke kjøre i pappas team neste år, og det ser heller ikke ut at det blir like mye rallycross som i år. (Foto: Simen Næss Hagen)

I år har han satset like mye på rallycross som rally. Neste år vil Oliver Solberg fokusere mer på én gren.

Det avslører 17-åringen overfor Parc Fermé innimellom alle telefonene som seiler rundt til nye og gamle sponsorer.

Han stakk av med gullet i RallyX Nordic i år. Mange har ønsket å se Solberg på den formelle internasjonale arena, men fikk avslag på den litt for sene påmeldingen til EM-runden i Höljes i sommer.

Valgfrihet

Hva Solberg gjør med rallycrossen neste år har han ikke fått på plass enda. Det han har bestemt seg for er at det er rally han vil satse profesjonelt mot. I alle fall enn så lenge, til tross for stor suksess på rallycrossbanen.

– Jeg har lyst til å kjøre alt som er jeg, sier Solberg på energisk vis.

Men han har beina godt planta på jorda enn som så. Selv om han blant annet fikk sikret en millionkontrakt med Circle K for tre sesonger, der Circle K primært har vært promotert i rallycross, så har han alltid gitt uttrykk for at det er rally som er den store drømmen.

- ANNONSE -

Circle K har selv uttalt at de ikke legger noen føringer for Oliver. Og selv føler han seg trygg på at han kan velge hva han vil.

– Så klart, det er større promotering i rallycross enn i rally akkurat nå, og mange sponsorer ønsker å være med på rallycrossen. Så er det rallyen jeg vil satse fullt på, men det blir nok ett og annet innhopp i rallycross for det, sier Solberg videre.

Oliver Solberg har levert gode resultater i det latviske mesterskapet, som har gitt ham som(Foto: Raimonds Volonts)

Ikke R5 framfor R2

Da vi var i kontakt med pappa Petter i forkant av VM-runden i Spania, var 43-åringen tydelig på at han ikke «henger med» på tempoet til sønnen hva gjelder planer, ideer og sponsorvirksomhet. Hovedpersonen selv legger ikke skjul på at han har mange baller i lufta, og at det er på tide å få landet noen.

– Akkurat nå vet jeg ikke hva det blir til, men jeg jobber hardt med både planer og sponsorer. Men det blir R2-kjøring, kanskje en og annen test med R5, men det er for tidlig for meg å kjøre R5. Så får vi se hva jeg får lov til, om jeg får kjøre EM eller om det blir Latvia. Og kanskje noen norske vinterløp om jeg får lov, undrer Solberg, uten å konstatere noe konkret om hvor han blir å finne til start – annet enn at han må få kjøre der han kan kjøre før han får førerkort som 18-åring neste høst.

Det som lenge har vært et faktum er at Petter ikke er den som fullfinansierer sønnens satsing. Han har selv vært klar på at Oliver skal få all hjelp som trengs, bortsett fra at han på skaffe sponsorer og budsjett sjøl.

Millionbudsjett for Oliver – skaffer sponsorene helt på egenhånd

– Ikke gøy å spørre pappa om penger

Det er en utfordring som Oliver er tilfreds med og mer komfortabel med. Selv om han innrømmer at han kan ha det lettere enn andre.

– Jeg føler mer nå at jeg har bygd opp et eget navn som folk vil være med å støtte. Etternavnet mitt har nok fortsatt litt å si, men nå har jeg bygd opp et eget navn framfor at jeg bare er sønnen til Petter. Og det har jeg alltid drømt om. Jeg syns ikke det er så gøy å spørre pappa om penger. Det er litt rart på en måte, sier 17-åringen.

Samtidig er han svært takknemlig for den veien som Petter har banet, og at han fortsatt legger mye energi i sønnens satsing midt oppi sin egen profesjonelle satsing i Rallycross-VM.

– Selvfølgelig, det er klart jeg får mye hjelp av ham. Han vil mitt beste, men samtidig er det morsommere for meg å være sjåfør om jeg jobber for det sjøl. Så syns jeg det er bra at han selv vil at jeg må skaffe pengene selv. Samtidig er jeg blitt eldre, og da er jeg også blitt tøffere til å ta telefoner enn det jeg var for et år siden, sier han.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here