Slik taklet Anders Jæger sitt første år i VM

DEL

Foto: Simen Næss Hagen Få kan skilte med VM-medalje i sitt debut-år i rally-VM. Men reisen sammen med barndomskompisen har ikke bare vært en dans på roser for Anders Jæger.

– Dette har vært Andreas sitt beste år, med seire og pallplasser. Egentlig skulle vi klart sølvmedaljen også. Uansett er det synd at farsen med Volkswagen setter en skygge over sesongen vår, sier Anders Jæger.

Les hele det åpenhjertige intervjuet med Anders Jæger på RedBull.no!

Han hoppet rett inn i høyresetet til Andreas Mikkelsen, relativt uerfaren, uten at det ble tatt spesielt hensyn til mens ambisjonene for 2016 skulle settes. Aller helst VM-sølv, gjerne gull om det var mulig. For gullambisjonene var egentlig planen for 2017-sesongen, da Volkswagen plutselig sa takk for seg i rally-VM, sent i fjorårssesongen. Dette året blir et mellomår, men aller helst ville Jæger og Mikkelsen fortsatt den gode stimen i kampen mot deres første gull.

– Det føles urettferdig, det gjør det. Vi føler vi har havnet i en posisjon hvor vi har vært rett og slett maktesløse. Vi har gjort en god sesong, tredje bronsemedalje på rad og vist stabilitet i kjøringen. Vi er en av de få som virkelig har pirket Ogier på nesen. Fremtidsutsiktene for oss, sammen som crew, burde likevel være lyse. Og det er ikke bare vi som er frustrerte. Hadde vi visst dette en måned tidligere, så hadde nok det vært et ledig sete hos oss til ett av de andre teamene, sier Jæger.