Slik ser det ut når en 16-åring prøver seg i en WRC-bil


DEL

Ville du satt en førsteårs VGS-elev i en WRC-bil? Hvis du heter Kalle Rovanperä så er ikke det noe problem.

Vi har skrevet om den unge finnen flere ganger i år, spesielt med tanke på at han kommer til å sette nye rekorder hva gjelder både å delta i et VM-løp og attpå til i en firehjulsdreven rallybil.

Nå har han fått testet en Ford Fiesta WRC, av forrige generasjon riktig nok, men likevel en fullblods WRC-bil. Vi har sett adskillig verre håndteringer av en WRC-bil enn hva vi ser i videovinduet øverst.

LES OGSÅ: Så unge var verdens beste rallyførere da de debuterte i WRC

Kalle Rovanperä tok internett med storm sett fra et bilsportøyemed med de første klippene fra da han var åtte å gammel og herjet rundt i finske skoger med en bakhjulsdreven Toyota Starlet som om han ikke hadde gjort noe annet i sitt relativt korte liv.

I år har han fått oppmerksomhet både ved å totalvinne løp både i Latvia og Finland i en Skoda Fabia R5, og samtidig denne kommende deltakelsen i Wales Rally GB med en M-Sport-driftet Ford Fiesta R5. Såfremt han består førerkortprøven han får ta på dispensasjon, uten at det burde være den største utfordringen for sønnen til den finske veteranen Harri Rovanperä.

- ANNONSE -

Videoen over ble forøvig først delt hos Rallye-Magazin.de.

LES OGSÅ: Regjeringen i Finland gir Kalle (16) sjansen til å kjøre i VM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here