Slik mestrer flere av de norske førerne å snakke engelsk

Petter Solberg har fått høre det gjennom årenes løp. Men hvordan snakker de andre nordmennene engelsk?

Publisert

Vi har gått YouTube og Facebook etter i sømmene og plukket ut flere nordmenn som har lagt hele eller deler av karrieren sin gjennom kjøring i internasjonale serier og konkurranser.

Vi har gått YouTube og Facebook etter i sømmene og plukket ut flere nordmenn som har lagt hele eller deler av karrieren sin gjennom kjøring i internasjonale serier og konkurranser.

Og er det noe vi nordmenn er opptatt av, ved siden av prestasjonene, så er det hvordan de norske utøverne uttrykker seg.

Uten å legge noen føringer, så kan vi konstatere at det snakkes på en hel del forskjellige måter. Men du kan dømme sjøl hvem du syns snakker best.

Legg gjerne igjen en kommentar, enten her i saken eller på Facebook-posten fra denne saken, om hvem du syns klarer seg best og dårligst.

Okei, her kommer dem på rekke og rad i alfabetisk rekkefølge etter annonsen.

Anders Grøndal

Ikke bare har Anders Grøndal sanket flere NM-gull, men han har fått prøve seg i flerfoldige VM-serier. Slik oppsummerer han sine egne løp på engelsk. (Og ja, Anders har en halvt britisk kone og en britisk svoger, så her er det ingen unnskyldninger i så fall.) PS! Husk å aktivere lyden i videoavspilleren.

Andreas Bakkerud

Egen videoblogg på YouTube hvor det snakkes konstant i opptil 10-15 minutter per video. OK, han er bergenser, men skal han nå ut, så må Bakkerud også slå om til engelsk. Her er fra hans ferkeste BakkerudLIFE-verk.

Andreas Mikkelsen

Han bodde delvis i England og tok førerkort der som 16-åring. Da regner vi med at engelsken aldri har vært et problem for Andreas Mikkelsen. Her fra dokumentaren hans for fem år siden. Intervjuet starter etter 54 sekunder.

Dennis Hauger

Han er bare 15 år, men omgås stort sett voksne mennesker kun i utlandet - og nå framfor alt i England med Formel 4-satsingen. Slik hørtes Dennis Hauger ut i fjor.

Dennis Olsen

Lever drømmen ved å få betalt for å kjøre bil, og det skjer jo verden over. Fra tidskode 00:40 kan du høre hvordan Dennis Olsen mestrer kommunikasjonen.

Eyvind Brynildsen

Etter flere sesonger i utlandet opp igjennom årene har Eyvind Brynildsen vært nødt til å fortelle om både oppturer og nedturer, også på engelsk. Her er én av nedturene.

Frank Tore Larsen

I ren VM-stil står reporterne klare med stage-end-intervjuer, også i Rally-EM. Det har Frank Tore Larsen forberedt seg godt på. Her starter intervjuet to minutter ut i klippet.

Henning Solberg og Mads Østberg

Vi slår to fluer i én smekk i denne Onebet-videoen fra Rally Tyskland ifjor, hvor Henning Solberg og Mads Østberg, a.k.a. Knoll og Tott akkurat her, virkelig kunne by på en verbal rundreise i Trier-traktene. Skru opp lyden!

Mads Siljehaug

Førere som driver med racing har vært spesielt kjent for stort sett gode engelskferdigheter. De de siste par årene har Mads Siljehaug også vært nødt til å komme på banen, rent språkmessig. På tidskoden 07:03 kan du høre hvordan han mestrer det.

Marius Aasen

Hønefoss-gutten har rukket å få noen år i utlandet, og dermed vært nødt til å legge vekk norsken sin.

Martin Schanche

Da Martin Schanche fartet rundt i Europa på 80- og 90-tallet, så måtte kommunikasjonen sitte. Slik hørtes det ut for 21 år siden.

Ole Christian Veiby

Startet en tidlig internasjonal karriere, så Ole Christian har vært nødt til å mestre språket. PS! Husk å aktivere lyden i videoavspilleren.

Oliver Solberg

Sønnen til en av de norske kjendisene som mobbes desidert mest for engelskuttalen sin, og Oliver Solberg er nærmest født og oppvokst på den internasjonale arenaen. Så hvordan klarer han seg på egenhånd?

Oscar Solberg

Han slekter på en familie som har et særdeles dårlig Engelsk-rykte. Hvordan håndterer han det selv? Tips: Intervjuene gjennomføres på tidskodene 00:52, 01:56 og 02:59.

Petter Solberg

Du bladde kanskje fort ned hit for å sjekke hvilket Petter Solberg-klipp vi hadde funnet fram? For hvor god er han egentlig? Begrepet «Solberg-engelsk» er godt definert på folkemunne i Norge, og Petter Solberg har virkelig fått høre det gjennom årenes løp. Men vi fant et YouTube-klipp fra Lånke 2013 hvor det faktisk ikke høres så halvgærn't ut.

Sindre Furuseth

Denne nordmannen har satset på det britiske rallymesterskapet og skal kjøre EM i år. Da er det fint å kunne mestre det internasjonale språket også.

Stian Paulsen

Med sin egen YouTube-kanal blir det mye engelskprat for Stian Paulsen. Her er ett eksempel.

Steve Røkland

Etter å ha bodd et helt år i England er det bare å forvente at denne karen kan sine saker. PS! Husk å aktivere lyden i videoavspilleren.

Bonus: Fredric Aasbø

Drifting er ikke noe vi i utgangspunktet dekker (riktig enda, journ.anm), så derfor var ikke Fredric Aasbø med på denne listen. Men - etter velmenende innspill, og det faktum at denne mannen tilbringer store deler av tiden sin i USA, så velger vi likevel å ta med Aasbø for å statuere ett av de mer positive eksemplene på nordmenn og engelskuttale. Hør Aasbø prate fra 35 sekunder.

Powered by Labrador CMS