Slik er Mikkelsen sin nøkkelposisjon for Citroën-teamet

DEL

Foto: Even Management Foto: Even Management

Med førstehåndskunnskap fra to andre 2017-biler, er Andreas Mikkelsen klar på at han vil gjøre sitt for å snu den vonde trenden til Citroën.

Denne uka får han nemlig to hele test-dager til å få C3en som han vil. I forbindelse med Rally Sardinia la ikke Mikkelsen skjul på at det kreves en omfattende tilvenning for å bli dus med den franske WRC-bilen. Uten at han selv sa det direkte, så var det ikke vanskelig å forstå at det nærmest var umulig for Mikkelsen å få til en trygg fartsetappe om han skulle satset maksimalt.

– Det har vært veldig gøy å være tilbake i det øverste WRC-sjiktet, men vi har veldig mye vi må jobbe med, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Så ble det klart at teamsjef Yves Matton sender førstefører Kris Meeke på ferie etter at han ikke gjennomførte oppdraget om å ta bilen til i mål på Sardinia. I mellomtiden skal Mikkelsen slå seg løs på nord-irens kontorplass.

LES OGSÅ: Kris(e) Meeke med statistikk som ingen førere eller team vil se

- ANNONSE -

– Først og fremst så har ingen av Citroën-førerne i dag kjørt noen annen bil enn Citroën. I tillegg har jeg en helt annen kjørestil enn det Meeke har, for eksempel, sier han.

Foto: Even Management Foto: Even Management

Derfor er det gull verdt for Citroën at Mikkelsen har kjørt både årets utgave av Hyundai, og ikke minst at han har plenty med testing av det som skulle vært Volkswagens 2017-innslag dette året. Oslo-gutten legger heller ikke skjul på erfaringen han sitter med.

– Ingen andre har kjørt tre ulike biler med 2017-specs, og jeg vet hva Poloen er best på, hva Hyundaien er best på, og jeg håper jeg klarer å få bruk for denne kunnskapen over i Citroën, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ: Citroën-teamet åpner allerede for forlengelse med Mikkelsen

I den grad det er mulig å forvandle den franske WRC-doningen på kort tid, så skal i alle fall Mikkelsen få så å si frie tøyler ut ifra forutsetningene. I tillegg passer det bra at Rally Polen er neste løp for nordmannen. Det var her han tok sin andre seier, og sin første av to seire i fjor.

– Det er utvilsomt mitt yndlingsløp, samtidig som Meeke aldri helt har fått det til i Polen, poengterer Mikkelsen.

Hvor veien går videre etter Polen kan ikke Mikkelsen si noe om. I alle fall er han klar på at ingenting er spikret videre etter at Polen er kjørt.

– Vi har ikke avtalt noe mer utenom Polen, så foreløpig er det ikke snakk om noe mer. Men vi prater jo sammen om framtiden, det gjør vi, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ: Føler seg snytt av M-Sport etter nok en problematisk hel

- ANNONSE -