Skoda lar Kalle gå dersom en WRC-mulighet oppstår


DEL
Kalle Rovanperä og kartleser Jonne Haltunen etter WRC 2-seieren i Rally Spania. (Foto: Red Bull Content Pool)

Kalle Rovanperä knyttes allerede til Toyotas fabrikkteam.

Da Parc Fermé var i kontakt med Skoda Motorsport tidligere i høst, var de varsomme med å si noe som helst om framtiden til Kalle Rovanperä, utover at han er bundet til Skoda over lengre tid.

Nå letter de imidlertid mer på sløret om hvordan de ser for seg utviklingen til det finske stjerneskuddet som bare såvidt har fylt 18 år. Teamet tror selv det kan være et tidsspørsmål før han må bryte med det som skal være en Skoda-kontrakt over mange år.

– På en side kan du si at vi har en avtale over lang tid med Kalle. Men som du har sett med Juho (Hänninen) og Esapekka (Lappi), så har vi aldri satt en stopper for mulighetene til unge førere når de har kommet med tilbud om å gå et steg opp, sier team-manager i Skoda, Pavel Hortek, ifølge Autosport.

Avisen melder at det allerede ryktes om at Rovenperä er i dialog om en langtidskontrakt hos Toyota, og at mulighetene for å kjøre WRC-bil allerede i 2020 er store ettersom både Jari-Matti Latvala og Kris Meeke kun har ettårskontrakt med teamet.

– Kalle har et ekstremt talent og vi venter bare på framtiden hans. Det er risikabelt å si for mye når man bare er 18 år, men jeg håper han vil fortsette og ta et nytt steg, sier Hortek.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here