Sindres siste EM-sjanse – vil vise at han fremdeles tilhører juniortoppen

DEL
Sindre Furuseth, her etter nedturen i Barum Rally tidligere i år. (Foto: Alexandre Guillaumot/DPPI)

EM-året 2018 ble ikke den suksessen Sindre Furuseth håpet på. Nå vil han gi alt en siste gang for å bevise hva han er god for.

Under kvalifiseringsetappen fredag, som bestemmer startrekkefølgen senere i løpet, ble det en andretid på Furuseth, kun slått av den lokale helten Martin Sesks.

For Furuseth er latvieren nemlig hans beste målestokk når Rally-EM avsluttes i Latvia denne helgen. Etter to mislykkende forsøk med ren uflaks da han brøt av tekniske årsaker både i Rally Roma og i Barum Rally i Tsjekkia, så ble hele sesongen spolert sammenlagt.

– Vi kan bli farlige

Nå vil han avslutte med stil og stolthet under grusløpet i baltikum.

– Vi stiller opp for å vise farta vår og kjempe om seieren. Sesks har allerede sikret mesterskapet og han er fra denne byen, så han har vokst opp på disse veiene. Så vi er ikke akkurat favoritter, sier Furuseth til Parc Fermé.

Dog er han forsiktig optimist, og lar seg ikke skremme av å være en outsider. Med sin Opel Adam R2 vil han vise hva han er god for i juniorklassen. Han forøvrig også selskap av Oliver Solberg i samme løp, men han konkurrerer utenfor selve europamesterskapet – selv om de skal kjøre samme bilklasse.

- ANNONSE -

– Det går vanvittig fort her, så det å finne riktige linjer er nøkkelen for å holde farta oppe. Notesystemet vårt legger til rette for at vi skal få med oss hjernen og overskuddet, selv når det er hektisk og går styggfort. Får vi til det, så blir vi veldig farlige, håper Furuseth.

Han hadde nylig en vellykket test i forkant av løpet. Under kan du se deler av testkjøringen, og ikke minst hvordan han fikk sin personlige veileder Olav Bodilsen i ekstase etter testen.

Brynildsen med

Furuseth og Solberg er ikke de eneste nordmennene i EM-finalen. Eyvind Brynildsen, som også har hatt en vanskelig sesong, stiller til start igjen i toppklassen. Han ble nummer fem på kvalifiseringsetappen.

– Jeg gjorde to feil, men sånn er det. Vi har ikke vært i bilen på tre måneder. Jeg koste meg, men må forbedre meg en del, innrømmer Brynildsen etter kvaliken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here