Sindre ute av EM-løpet: – Jeg har vel felt noen tårer

DEL
Sindre Furuseth. (Foto: Gregory Lenormand/DPPI)

Alvorlige motorproblemer sendte Opel-føreren ut av seierskampen.

Sindre Furuseth gjorde denne helgen sin EM-debut i asfaltløpet Rally Roma med store forventninger om å kjempe helt i toppen i juniorklassen, som kjøres med såkalte R2-biler.

Og alt så meget lovende ut der romerikingen lå på skuddhold bak latvieren Martin Sesks i ledelse, men rett før de siste etappene lørdag ettermiddag skulle motoren si takk for seg.

Positiv til farten

Bilen gikk først på tre sylindre, før Furuseth oppdaget at det var en så alvorlig feil med motoren at han måtte parkere bilen og innse at det er sluttkjørt. 24-åringen var langt nede da Parc Fermé snakket med ham lørdag kveld.

– Jeg vel felt noen tårer, ja, men det går vel over. Jeg har positive folk rundt meg som fokuserer på det positive, og det er farten vi hadde, sier Furuseth til Parc Fermé.

Han er også veldig tydelig på å skåne sine nærmeste for ikke å ha gjort noe galt i forkant av motorproblemene.

- ANNONSE -

Her har kartleser Jim Hjerpe, coach Olav Bodilsen, Sindre Furuseth og pappa Vidar Furuseth innsett at Rally Roma er over. (Foto: Privat)

Mistenker produksjonsfeil

– Motoren begynte først å bruke en del olje, så vi mistenker en produksjonsfeil på en stempelring eller liknende. Motoren er jo nyoverhalt, og jeg har full tillit til Lasse Boberg som bygger motorene mine. Jeg vet at ting blir kontrollert og dobbeltsjekket 5-6 ganger så dette er noe annet, sier Furuseth.

Europamesterskapet åpner opp for restart på samme måte som i Rally-VM, men problemene lar seg ikke fikse før de kommer hjem. Neste løp er Barum Rally i Tsjekkia om en drøy måned, og planen er å stille til start der.

– Ja, vi skal kjøre der, hvis vi blir klare vel å merke. Må komme oss hjem nå først og få oversikt, sier han.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here