Så kom seieren som Ole har drømt om siden barndommen

DEL
Ole Christian Veiby kunne sprette sjampisen på seierspallen i Torsby etter sin andre WRC 2-seier i karrieren. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det er noe spesielt å vinne Rally Sweden når du er nordmann. Ole Christian Veiby er glad for at han klarte å bevise et vinnertempo gjennom hele helgen.

(TORSBY): Det var ventet at WRC 2-kategorien kom til å bli et bikkjeslagsmål uten sidestykke, men kongen på haugen denne helgen har stort sett vært Ole Christian Veiby.

Kongsvinger-gutten la grunnlaget på fredagen før han fikk tett kamp av finske Jari Huttunen gjennom lørdagen. Alt skulle handle om de siste fartsprøvene søndag, hvor Veiby svarte på tiltale ved å ta fire sekunder på finnen. Og da Huttunen rullet seg ut av seierskampen handlet det bare om å overleve den tekniske Torsby-etappen før hans andre WRC 2-seier i karrieren ville være et faktum.

Ole Christian Veiby i full fres over Colin’s Crest lørdag. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

To VM-poeng i WRC

– Det er jo klart at det er dette løpet her man har lyst til å vinne i løpet av sesongen. Jeg har sett på dette løpet som en liten guttunge i mange, mange år, og da blir dette en drøm som går i oppfyllelse, sier Veiby til Parc Fermé, som også sikret to nye førerpoeng også i verdensmesterskapet med sin niendeplass totalt.

Med karrierebeste totalt et løp og sin andre WRC 2-seier siden seieren i Polen i 2017, så leder han også nå mesterskapet sammenlagt ettersom han tok tredjeplass i Rally Monte-Carlo. Men så er det slik at resten av sesongen ikke er spikret enda. Han har kjørt årets to første løp i en privatdrevet bil, og har nå dannet et godt grunnlag for å kjempe om WRC 2-tittelen.

– Tja, vi får se. Det var bra å kline til i Monte-Carlo, og det å vinne her gjør at vi har gått en god start på sesongen. Vi har ikke noe klart enda, men vi jobber med det. Vi har så klart lyst til å kjøre hele sesongen, og det tror jeg vi skal få til. Vi jobber med de siste detaljene, sier Veiby.

- ANNONSE -

(Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

Eyvind tok Henning på siste etappe

To andre nordmenn kjørte i WRC 2-kategorien i helgen. Etter å ha hatt en svært vanskelig helg, klinte Eyvind Brynildsen til med tredjetid i klassen på den siste prøven. Det gjorde at nordmannen også snek seg forbi rallyveteranen og Toksport-teamkompis Henning Solberg på den aller siste etappen.

Det skilte 4,5 sekunder mellom nordmennene før siste etappe, og i mål hadde Brynildsen sneket seg foran Solberg med fattige 1,2 sekunder etter Torsby-etappen. De endte på henholdsvis syvende- og åttendeplass i klassen.

Mads Østberg, som vant WRC 2 Pro-kategorien som er forbeholdt fabrikkteam, ble også andre beste R5-bil sammenlagt, ett minutt og 50 sekunder bak Veiby.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here