Revansjesugen og optimistisk etter marerittstart på året

DEL

Slik forklarer regjerende norgesmester Anders Grøndal de store problemene han har hatt hittil i år.

For farta til Anders Grøndal har ikke vært til å kjenne igjen denne vinteren. Opp til flere sekunder på kilometeren saktere enn de raskeste vitner om at han har hatt mye å stri med.

Spesielt har han poengtert problemer med bilen, samtidig som det har påvirket psyken inne i rallybilen.

– Når du føler at du ikke spiller på lag med bilen, så må du konsentrere deg så mye med å holde bilen på veien, og da blir det vanskeligere å få med seg alt hva kartleseren sier, som igjen gjør det vanskeligere å kjøre fort, og da blir det en ond sirkel, sier Grøndal til DRM24.no.

Både Sigdalsrally og Rally Finnskog gikk sakte for Ford-føreren sammenliknet med konkurrentene. Og problemene toppet seg i VM-runden i Sverige, faktisk var det såpass vanskelig for Grøndal at han like gjerne valgte å trekke seg ut av løpet.

Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen

- ANNONSE -

– Jeg har ingen grunn til å ikke ha troen. Jeg har godt humør og har god motivasjon, og jeg skal gi full gass så lenge jeg føler jeg er venn med bilen, sier Grøndal, som håper han klarer å henge med under Numedalsrally lørdag.

LES OGSÅ: Derfor er Numedalsrally årets vintereventyr på fire hjul

Flere deler er skiftet ut på bilen, men drammenseren ønsker ikke å fortelle hvilke deler som skal ha vært problemet. Men han er klar på at det har vært tekniske problemer som har ført til de dårlige resultatene.

Grøndal kan ellers melde om svært lite snø i Numedals-traktene, og at det stedvis bare er grus å spore. Derfor ikke så rart at to etapper er kansellert.

– Rundt omkring er det kanskje 95 prosent grønt. Hovedveiene er helt bare, og inne på etappene varierer det veldig. Noen etapper har en god del snø, og Smådøla blir i alle fall bra for oss 15-20 første, sier drammenseren til Parc Fermé.

I tillegg til å serve sitt eget team, skal Team Grøndal Bilbutikken også holde telt og mekanikere for rallycrossprofilen Andreas Bakkerud, som i Numedalsrally gjør et nytt forsøk i rallysporet etter at han måtte bryte tidlig i NM-åpningen på Sigdal.

LES OGSÅ: Bakkerud til Numedal – gir ikke slipp på rallydrømmen

DRM24.no: Mer om Grøndals problemer i år kan du lese her!