Regjeringen i Finland gir Kalle (16) sjansen til å kjøre i VM


DEL

Foto: Red Bull Content Pool Foto: Red Bull Content Pool

Får lov til å ta førerkort før han egentlig er gammel nok.

Kalle Rovanpëra (16) er et navn de fleste rallyinteresserte har hørt om, og han er kanskje allerede blitt mer kjent enn sin far Harri, som kjempet med de aller beste i WRC for mange år tilbake.

Rovanpëra kjører blant annet i Latvia, på samme måte som Jacob Lyseng og Oliver Solberg, for å kunne få rallyerfaring så tidlig som mulig. I tillegg har han kjørt flere løp hjemme i Finland og også i Italia. Og gjennomgangsmelodien er lik.

I en alder av 16 år har han begynt å totalvinne løp. Og derfor har den finske regjeringen også sagt at Kalle får lov til å ta oppkjøring til førerkortet når han fyller 17 år 1. oktober, ett år før han opprinnelig kunne tatt «lappen». Består han denne, noe vi har all grunn til å tro han får til, så har han førerkortkravet som trengs for å kjøre et VM-løp.

Dermed blir Rovenpëra mest sannsynlig å finne på startstreken i Rally Wales i 26.-29. oktober i år.

- ANNONSE -

– Kalle kommer til Wales. Akkurat nå vet vi ikke hvilken bil, men vi vet han reiser dit for å kjøre løpet, sier manager Timo Jouhki til Motorsport News.

Manageren innrømmer at denne tillatelsen fra finske myndigheter er ene og alene på grunn av hans rakettkarriere bak rattet. Og med førerkortet i boks så kan han bli å finne i fem VM-løp neste år.

– Det er sjeldent at man får slike tillatelser. Det er først og fremst vanlig hvis du bor langt langt utenfor allfarvei i Finland og studerer eller jobber et helt annet sted, kan manageren fortelle.

16-åringen har til og med testet WRC-bil, ja til og med prøvd seg i en 17-spec Toyota Yaris WRC allerede, men manageren er klar på at det kun er R5 som gjelder neste år.

– Han trenger ikke kjøre WRC-bil enda. Han vet hvor god han er, og han kunne gjort det bra i en WRC-bil, men det er unødvendig, sier Jouhki.

Husker du denne, forresten?