Rallysesongen tjuvstartes med en smak av NM-startfelt


DEL
Regjerende norgesmester Anders Grøndal kommer sammen med flere biler i den øverste klassen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Syv R5-biler, ni debutanter og et par rallycrossprofiler er noen av innslagene vi finner på startlista til Romjulsrally.

Tradisjonen strekker seg helt tilbake til 2003, med et opphold på tidlig 2010-tallet, men Romjulsrally er for mange den oppriktige oppladningen til ny sesong. Løpet kjøres over seks etapper, med en totaldistanse på snaue åtte mil.

Til helgens løp så er det en rekke kjente og kjære navn å finne med startnummer på. Øverst på startlista, som består av 78 biler, finner vi to av de som er ventet å kjempe helt i toppen i årets NM, nemlig Anders Grøndal og Frank Tore Larsen.

Disse får imidlertid besøk av Kenneth Johnsrød, 2018-mesteren i eldre firehjulsdrevne rallybiler, som nå har oppgradert garasjen med en Ford Fiesta R5. I tillegg kommer også verdensmester i rallycross, Johan Kristoffersson, i en Volkswagen Polo R5 i det som er hans første av flere planlagte løp det kommende året. Spennende blir det også med Stian Brøderud som har overtatt EVEN Managements tidligere Skoda Fabia, samtidig som R5-feltet får stifte bekjentskap med svenske Jacob Jansson i en Mitsubishi.

Det er også verdt å merke at Thomas Bryntesson har tatt fram Volvoen sin igjen mens han planlegger en ny rallycrossesong. En annen eldre doning det er verdt å bite seg merke i, er en Saab V4 i historisk klasse som rallyveteranen Per Brynildsen gikk til innkjøp av i fjor og nå kjører sitt første løp med.

Nederst på startlista er det også spenning å finne. Hele ni ekvipasjer i debutantklassen stiller til start, i tillegg til at det er duket for et beinhardt oppgjør i ungdomsklassen mellom Jacob Lyseng, Philip N. Bakken og Ole Henry Steinsholt, der vi torsdag omtalte sistnevntes ambisiøse EM-planer i rallycross.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here