Rallylegenden trues med anmeldelse etter påstått kollisjon i Rally Dakar


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Nederlandske Kees Koolen beskylder Carlos Sainz for å være kriminell i forbindelse med den dramatisk hendelse i Rally Dakar.

Spanjolen Sainz kjører for Peugeot Sport i bilklassen i Rally Dakar og leder i skrivende stund løpet.

Men han er samtidig blitt tildelt en 10-minutters straff for å ha truffet nederlanske Kees Koolen, som kjører i klassen for firehjulinger.

Sainz og Peugeot Sport hevder dog at de kun var nære hverandre og at han ikke skal ha truffet nederlenderen, mens Koolen på sin side mener at Sainz var svært uaktom, for ikke å si direkte kriminell ifølge ham selv.

– Jeg har tilgang til verdens beste advokater

Han er slettes ikke fornøyd med at spanjolen, som har to VM-titler i rally og også kjent som far til Formel 1-føreren med samme navn, kun fikk en 10-minutters tidsstraff.

– Jeg er en businessmann og har tilgang til flere gode advokater. Kanskje de beste advokatene i verden. I hvert fall bedre enn de som arrangøren selv har. Blir det ikke gitt ordentlige straffer for dette, så vil jeg ta bevisene mine hjem å anmelde dette som en kriminell handling, sier Koolen ifølge Autosport.

- ANNONSE -

Nederlenden kom seg dog videre og er fortsatt med i konkurransen, men han mener han har skader på kjøretøyet som dokumenterer det som har skjedd mot den langt mer massive doningen til Sainz.

– Hvis jeg var død, så hadde det vært lettere for Peugeot og Carlos, for da kunne jeg ikke snakket mer. Jeg kunne vært død, og han så seg ikke rundt en gang, han stoppet ikke eller spurte om jeg var OK, sier Koolen.

Carlos Sainz. (Foto: Red Bull Content Pool)

Hevder han unngikk en ulykke

Sainz på sin side viser lite forståelse for frustrasjonen til Koolen og tar alt med knusende ro, utover at han ikke er enig i tidsstraffen som han fikk.

– Det var ingen incident. Jeg traff ham ikke, og takk gud for det. Men jeg beklager den skremmende opplevelsen. For meg var det også skremmende for det var veldig nærme, men jeg mener jeg faktisk unngikk en ulykke. Hvis du treffer noen, så stopper du selvfølgelig. Men jeg traff ingenting, hevder spanjolen.

Carlos Sainz’ lagkamerat, Sebastien Loeb, var lenge en vinnerkandidat, men måtte bryte Dakar-rallyet etter fem dager.