Rallydrama uten sidestykke – tidel-knockout på aller siste etappe


DEL
Thierry Neuville fløy høyt på Sardinia. Og raskt. Men kun syv tideler raskere enn de siste fem års verdensmester. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Thierry Neuville og Sebastien Ogier bydde opp til dans og vel så det på finaleetappen på Sardinia.

Det brygget opp til årets desidert heftigste VM-drama i WRC hvor det skilte kun 0,8 sekunder mellom Sebastien Ogier og Thierry Neuville. De soleklare VM-enerne har fulgt hverandre som erteris og søndagen var det Neuville som satte skapet på plass med tre etappeseire på rad før Power Stage.

Skulle belgieren knipe det siste delet?

Jada, som nest sistemann i mål ble det noen nervepirrende minutter å vente på Sebastien Ogier som startet sist grunnet sin ledelse før siste dag.

Men han kunne slippe jubelen løs og sprette opp på taket da han så at Ogier kjørte inn i mål halvannet sekund bak, og dermed ble avstanden til slutt fattige 0,7 sekunder i favør Neuville når løpet var over.

– Vi ga alt. Det var så lite som skilte. Tusen takk, teamet er best! Vi kan kjempe, var de få ordene Neuville lirte av seg på TV-intervjuet etter mål.

- ANNONSE -

Dette er ikke første gang Thierry Neuville vinner med eksakt syv tidelers margin. Mange husker den dramatiske duellen med Elfyn Evans i Argentina i fjor. Der snek belgieren seg forbi på den siste etappen, der det var Evans som satt med matchball for en liten feil var nok til å miste hans da første mulighet til seier.

Dog er ikke dette de tetteste gapet mellom vinner og andremann i WRC-historien. I Jordan i 2011 slo Sebastien Ogier Jari Matti Latvala med kun 0,2 sekunder. Og på New Zealand i 2007 var Sebastien Loeb kun tre tideler foran Marcus Grönholm.

Sebastien Ogier tok tapet med fatning, selv om Neuville nå stikker ifra i sammendraget. En noe uvant posisjon for Ogier å være i etter de siste fem års dominanse i WRC.

– Jeg gjorde det jeg kunne. Det var en veldig røff etappe. Jeg gjorde to feil og falt ut av linja, men disse tidelene har jeg tapt andre steder i helgen, for eksempel da jeg ble stående på start i tre sekunder en gang. Sånn er det, fortsatt gode poeng, men denne gangen tapte vi, sa Ogier.

Mads Østberg kjørte inn til en fin-fin femteplass, årsbeste og beste resultat for Citroën.

Andreas Mikkelsen måtte som kjent bryte tidlig i løpet, men sikret to fattige trøstepoeng ved å bli nummer fire på Power Stage.

Ole Christian Veiby fortsatte å levere meget godt i WRC 2-klassen og kjørte inn til en god andreplass etter at han kjørte på seg bærearm- og drivakselproblemer på fredag. Teamkompis Jan Kopecky vant klassen.

Parc Fermé kommer med mer fra de norske førerne senere søndag…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here