Rally Finnskog ryker ut – erstattes av annet tradisjonsrikt vinterløp

Rally Finnskog, her ved Martin Nygård, blir ikke å finne som NM-runde neste år. (Foto: Simen Næss Hagen)

Seks arrangører klare for Rally-NM neste år. Men rallyseksjonen utelukker ikke at det kan bli både ett og to løp til de kommende årene.

Onsdag kunngjorde Norges Bilsportforbund kalenderen for Rally-NM neste år. Den mest markante forandringen blir at Rally Finnskog forsvinner fra terminlistene og erstattes av Rally Hadeland samme løpshelg.

Utover dette er både løpshelger og arrangører identiske med årets utgave av Rally-NM.

Rally-NM 2019
• Sigdalsrally – 19. januar
• Rally Hadeland – 2. februar
• Numedalsrally – 23. februar
• Rally Sørland – 4. mai
• Aurskog Høland Rally – 1. juni
• Rally Hedmarken – 21. september

– Rally Finnskog hadde enkelt og greit ikke sendt inn søknad i år. Det hadde Rally Hadeland gjort. Slik det ser ut så blir det et kompakt løp, tre etapper som kjøres to ganger over cirka åtte mil, der blant annet Sagvollen er tilbake igjen mens Helgedalen blir værende fra sprintløpene de siste årene, sier leder i rallyseksjonen, Arne Ingar Stulen, til Parc Fermé.

Tre måneders pause

Ettersom strukturen på kalenderen er lik med årets, betyr det at igjen er et gap på mer enn tre måneder fra fra Aurskog Høland Rally i begynnelsen av juni til Rally Hedmarken som avslutter sesongen i september.

Stulen innrømmer at det ideelle hadde vært å fylle opp dette gapet med flere NM-løp.

– ANNONSE –

– Det er slik at det foreløpig ikke er nok søkere og ikke nok arrangører som vil lage løp. Men det ser spennende ut for framtiden. Rally Grimstad har ambisjoner og vil arrangere et prøve-NM neste år med ambisjon om NM-runde i 2020. Å få inn en asfaltrunde i NM ser jeg på bare som positivt, sier Stulen.

Ønsker asfaltløpene tilbake igjen – Rally Grimstad kan få NM-status

Åtte runder i framtiden?

Han er heller ikke mot tanken om å øke kalendere med både ett og to løp til i framtiden, både for å utvide sesongen med variasjon og løp, og ikke minst unngå altfor lang pause som det er blitt mellom Aurskog Høland og Hedemarken de siste sesongene.

– Det er jo absolutt masse rom for løp der, selv om det ikke er blitt kjørt mer enn syv NM-runder på det meste. Så kan man jo drømme om enda flere NM-løp, kanskje enda et asfaltløp også, men uansett er det i alle fall rom for både ett og to NM-løp til, sier Stulen.

Arne Ingar Stulen, leder for rallyseksjonen. (Foto: Simen Næss Hagen)