Pontus retter pekefingeren mot kritikere etter Rally Sweden

DEL
Pontus Tidemand. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

Forventningspresset var stort. Det ble «bare» en åttendeplass. Pontus Tidemand føler likevel ikke at «alle» forstår hvor tøft det er å henge med på WRC-tempoet.

I forkant av Rally Sweden manet blant annet Andreas Mikkelsen til forsiktighet dersom svenske fans hadde forhåpninger og forventninger om etappeseire og mulig pallplass for Pontus Tidemand i Rally Sweden.

Det endte til slutt med en åttendeplass. Likevel fire VM-poeng, men fortsatt et godt stykke unna toppen.

Tidemand opplevde progresjon gjennom helgen, og teamsjef i M-Sport, Rich Millener, mener Tidemand leverte det de kunne forvente av ham. Framtiden er likevel ikke sikret, og Charlottenberg-gutten håper det fortsatt er rom for nye sjanser.

Takknemlig

– Jeg tar ingenting for gitt, og jeg er like takknemlig hver gang jeg får stå på startstreken, skriver Pontus Tidemand i en lengre refleksjon på Facebook, hvor han også takker det som takkes kan for at han fortsatt får kjøre rally.

WRC 2-vinneren fra 2018 drømmer naturlig nok om å bli fast inventar i rallysportens keiserklasse, selv om det enten er overlegne resultater eller gode økonomiske muskler fra familie eller sponsorer som er døråpnerne inn i sporten.

- ANNONSE -

Tidemand er foreløpig avhengig av sponsorer for å få kjøre WRC, selv om drømmen uansett er å etablere seg i toppen.

– Jeg håper virkelig at jeg eller en annen svenske får sjansen til å komme inn i et team og få den tid og kjøring som trengs for å etablere seg som en WRC-førere. Sverige trenger det, og det fins masse folk som er villige til å positive til det, skriver Tidemand videre.

– Annen holdning i Finland

Og selv om han er takknemlig for all støtte han får, så opplever han likevel både kritikk og negativitet han ikke føler han har fortjent. 

– Det finnes dessverre de som lager dårlige spalter, for eksempel visse «ekspertkommentarer». Skal vi sammenlikne oss mot Finland, der de får fram mange førere, så har de en helt annen og mer positiv holdning til sine egne som er på vei opp i sporten. Kritiske spalter kan se alvorlig ut for de som ikke forstår sporten, og det gjør det ikke lettere for oss i Sverige å ta oss framover, skriver Tidemand.

Pontus Tidemand fra Röjden-etappen i Rally Sweden. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

Han understreker at alle må få rett til å mene det de vil, men han hadde håpet at det var forståelse for at det ikke er bare å knipse i fingrene for ham å ta WRC-nivået umiddelbart.

Selv om mange innerst inne hadde håpet på det, spesielt gitt at Tidemand hang godt med i WRC-bil i Rally Sweden i 2013.

– Sportslig er nivået og farten helt utrolig raskt i WRC nå. Man trenger tid bak rattet og i en slik bil for å være med på tempoet som de etablerte i WRC-sirkuset har per i dag. Alle som har satt seg litt inn i sporten forstår det, sier 28-åringen.

Les hele innlegget hans her:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here