Polo-nekt gir mer hodebry for Veiby/Mikkelsen for 2017-sesongen

DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Den nyutviklede Poloen fra Volkswagen blir definitivt ikke å finne på startlistene år. Slik påvirker det Andreas Mikkelsens plan resten av sesongen.

For det har lenge vært kjent at Mikkelsen og hans management i EVEN Management forsøkte å legge til rette for kjøring med Poloen som ble utviklet for årets sesong, gitt at den ville bli homologert denne sesongen.

Slik gikk det ikke. Tirsdag ble det kjent at FIA setter ned foten og ikke vil godkjenne bilen utifra årets reglement. Hovedårsaken er at bilen ikke var klar innen fristen 1. januar, selv om det siden er blitt forsøkt å få dispensasjon for at Volkswagen kan få bilen godkjent og leid ut til kunder.

– Vi må bare akseptere utfallet, men samtidig beklage overfor interessen fra kundene våre. Samtidig vil vi også takke FIA for konstruktive diskusjoner, sier Volkswagens teamsjef Sven Smeets ifølge Autosport.

Dermed må Mikkelsen se etter andre løsninger for å holde farta i kroppen vedlike før han etter all sannsynlighet får et sete i 2018.

– Vi fikk beskjeden i går og må sette oss ned og evaluere litt, sier manager Erik Veiby til Parc Fermé.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Gjør alt for å sette Andreas i en 17-spec Polo WRC

– Vi hadde forsåvidt håpet på en Polo-løsning. Så kan det heller være flere WRC 2-muligheter, vi vet at Skoda ønsker seg å bruke han litt mer, og det er et alternativ for oss å holde ham i gang. Men det blir ikke fullt mesterskap, sier Veiby.

Likevel følger han nøye med på hva teamene foretar seg denne sesongen, og legger heller ikke skjul på at Andreas er klar som et egg om det plutselig skulle by seg en mulighet utover sesongen.

– Joda, vi har sjåfør vi. Og alle vet at han i fjor var verdens nest beste sjåfør, selv om det ble bronse i mesterskapet.

– Er det teoretisk mulig for dere å kjøre i ett av teamene allerede i år?

– Alle teamene vet hva han er kapabel til, men jeg kjenner jo ikke til hva slags kontrakter de har med førerne. Men vi er “confidente”, og føler oss trygge på at vi uansett får til noe bra for neste år, understreker Veiby.

Tirsdag var Mikkelsen og Anders Jæger opptatt med å kjøre gjennomkjøring for å lære seg veiene og trene på noter. I forbindelse med Rally Sweden førstkommende helg skal Mikkelsen være gjestereporter i forbindelse med Red Bull TVs sendinger for løpet.

LES MER: Slik kan norske rallyfans få sett rally-VM på TV denne sesongen