Polen ute av WRC – erstattes av Tyrkia


DEL
(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Og det blir neppe en utvidelse til 14 VM-løp i rally likevel.

Onsdag ble det klart at de seks første VM-rundene i rally blir kjørt neste år på samme måte som i år. Med andre ord ingen store overraskelser der i gården.

Ei heller er det kanskje noen overraskelse at Polen mister VM-runden sin neste år. Årsak: FIA tar ikke lengre noen sikkerhetsrisiko etter at arrangøren flere ganger, senest i år, har havnet i søkelyset for manglende sikkerhetstiltak på tilskuerfronten.

Skylder på publikum

– Vi må bare beklage at vi nå mister Polen, det har vært et viktig marked og gitt WRC en god utvikling de siste årene. Men av sikkerhetsmessige årsaker så har FIA bestemt at det ikke skal kjøres der neste år.

LES OGSÅ: Polen risikerer å miste VM-runden i rally etter alvorlige sikkerhetsbrister

– Det er viktig å understreke at ikke er fordi arrangøren har vært ansvarsløse, men det er en konsekvens som følge av erfaringene vi har gjort blant et lite disiplinert publikum, sier Oliver Ciesla, representant for WRC Promoter, til Autosport. 

- ANNONSE -

I stedet er Tyrkia tilbake på kalenderen siden 2010 og erstatter den polske VM-runden. Kalenderen skal fastsettes under World Motor Sport Council-møtet neste måned.

Det har lenge vært snakk om at både Kroatia og New Zealand er aktuelle for VM-løp, men ifølge Autosport ser det ikke ut til at noen av disse landene blir å finne neste år. Kroatia skal ikke ha funnet en passende helg, og mangel på penger skal ha gjort det krevende for New Zealand å gjøre WRC-comeback.

LES OGSÅ: Autosport: Tre nye land er klare for å gjøre inntog i WRC neste år

Fire biler per team?

I forbindelse med WMSC-møtet neste måned skal det også diskuteres hvorvidt teamene kan åpne opp for at tre førere kan score poeng for fabrikkteamet i konstruktørmesterskapet. I dag nominerer teamene tre førere hvor de to beste får ta poeng.

Om dette forslaget går igjennom, vil det med andre ord bety at teamene for eksempel kan åpne opp for en fjerdefører, og at det blir da de tre beste som scorer team-poeng.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here