Pallplassen som gir mersmak for det norske rallyhåpet

DEL
Andreas Mikkelsen og Anders Jæger kunne smile bredt over 2. plassen. (Foto: @World/EVEN Management)

273 dager uten plass på seierspallen. Da tenkte Andreas Mikkelsen at det var på tide å slå på stortromma igjen.

Ott Tänak beviste at han er en komplett rallyfører ved å parkere hele WRC-feltet og ta karrierens andre VM-seier denne helgen. En svært imponerende prestasjon for esteren.

Så var det vårt eneste norske håp da, Andreas Mikkelsen som égentlig har en amputert VM-sesong med manglende erfaring fra den nye og ekstreme WRC-bilene. Likevel sa nordmannen før løpet at han ville kjempe i teten.

21. pallplass i karrieren

Jommen sa han smør.

– En flott helg for både meg, Andres (Jæger, kartleser journ.anm) og hele Citroënteamet. Et vanskelig løp, spesielt de med de krevende værforholdene første dag. Jeg måtte virkelig kjøre på grensen. I går og i dag har vi kjørt bra, gjort noen små feil riktig nok, men vi må være fornøyde med dette, sa Andreas Mikkelsen i målintervjuet etter siste etappe.

LES OGSÅ: Ofrer gullkampen i NM for å hjelpe Mikkelsen i VM

- ANNONSE -

Dette var karrierens 21. pallplass, og den første på 273 dager. Sist han stod på seierspallen var da han avsluttet fjoråret, og Volkswagen-æraen, med å vinne i Rally Australia 20. november i fjor.

Avtalen til Citroën er løp-til-løp-basert, og i skrivende stund er det ikke satt noen flere løp for 28-åringen.

– Om jeg kommer er tilbake i C3en igjen? Det føles i alle fall ut som om at dette er noe jeg vil gjøre mer, gliser Mikkelsen.

(Foto: Red Bull Content Pool)

Citroën-gjennombrudd

Om det ikke bare er en personlig seier for Andreas Mikkelsen å bevise at han fremdeles hører hjemme i WRC-eliten, så var også denne helgen en god opplevelse for Citroën. Da hvis vi glemmer Kris Meekes ulykksalige krasj på den aller første etappen torsdag kveld, før han senere også måtte bryte løpet av tekniske årsaker.

Selv ledet Mikkelsen løpet gjennom tre etapper fredag, tok to etappeseire, og Craig Breen tok også én etappeseier. Selv tok Breen også en solid femteplass totalt, forøvrig hans sjette femteplass denne sesongen, så det skal ikke stå på stabiliteten til iren. Det betyr også at de sammen sikret gode poeng for et team som har ligget nede med brukket rygg store deler av året.

– Det føles utrolig godt å ta med seg en andreplass hjem fra et så utfordrende asfaltløp. Jeg vil takke hele teamet, for bilen har vært fantastisk på asfalt, sier han.

LES OGSÅ: Oppsiktsvekkende etappeseier mens Meeke kjørte seg ut igjen

Tidemand WRC 2-mester

Forøvrig er det verdt å nevne at svenske (og kvartnorske, journ.anm) Pontus Tidemand, stesønn til Henning Solberg, sikret WRC 2-tittelen ved å bli nummer tre i WRC 2-klassen i helgen. Tidemand kjørte inn til 12. plass totalt, men har vært en soliditet i seg selv gjennom hele sesongen.

– Det føles bra! Først og fremst måtte vi komme oss til mål, men det føles fantastisk. Bra for meg og bra for teamet, og dette har vært en perfekt sesong. En stor takk til Jonas (Andersson, kartleser journ.anm), teamet og ingeniørene. Jeg kunne ikke hatt bedre folk i ryggen, sa Tidemand etter målgang.

I VM-sammendraget tok forøvrig Sebastien Ogier tilbake ledelsen etter helgens tredjeplass. Belgieren Thierry Neuville måtte bryte løpet tidlig lørdag og tapte dermed alle muligheter til å ta på poeng på det som ble hans nærmeste hjemmebane, og hvor han tok karrierens første seier i 2014. Ogier leder nå med 17 poeng på Neuville, med 177 mot 160 poeng. Tänak innehar bronseplassen med 144 poeng.

- ANNONSE -

Ott Tänak tok karrierens andre seier og beviste nok en gang at han er en mann å regne med helt i toppen. (Foto: Red Bull Content Pool)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here