Over fem mil til fots for å lage denne rallyvideoen


DEL

Så får vi se om det blir nok en millionvisning for Tor André Børresen.

30-åringen fra Biri er kanskje en av de mest dedikerte rallysupporterne fra Norge. Han kan sitte timesvis å studere inboards fra WRC+-tjenesten som om han selv skulle vært deltaker i rally-VM, og det er knapt en WRC-etappe han ikke kan så å si uten at. Men Børresen gjør sin research for sine unike videoproduksjoner fra rallyskogen.

Han har trappet ned filmingen i rally-NM denne sesongen, men Rally Finland er blitt en fast tradisjon for Børresen, som publiserer under domenet Motorsportfilmer.net, via YouTube. Søndag kveld kom videoen fra de finske skoger ut, og fikk allerede flere tusen visninger de første timene. For opplevelsen av å filme årets WRC-biler på de raskeste veiene var ny for rallysupporteren.

– Det var heftig som vanlig og du kunne tydelig se forskjell fra i fjor på enkelte steder på grunn av aerodynamiken. Ekstremt mye publikum på skogen og artig med kampen mellom finnene om seieren, sier Tor André Børresen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Finnene som representerer den nye toppgenerasjonen i WRC

- ANNONSE -

Videofotograf Tor André Børresen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det er hundretalls, kanskje tusentalls, andre rallyfans der ute som produserer sine egne hjemmelagde rallyvideoer. Noen få ting skiller seg derimot fra Børresens videoproduksjon: I fjor delte profiler som WRC-fører (Og Rally Finland-vinner) Kris Meeke og MotoGP-stjernen Valentino Rossi videoen hans fra Finland, og Børresen får hundretusenvis, til og med over millionen, av visninger på sine filmer, i hard konkurranse med andre dyktige hobbyfotografer.

Rekorden er høydepunktene fra hele 2012-sesongen med 1.156.902 visninger, tett fulgt av Rally Finland-videoen fra 2015 med 1.135.651 visninger, i skrivende stund.

Selv er dette pur hobby for Børresen, som ellers jobber som bilmekaniker. Responsen på sosiale medier, og gleden av å finne unike videoplasser, gjør at det er verdt alt slitet – både fra lommeboka og fra hjertepumpa.

– Jeg gikk vel cirka 40 kilometer til og fra prøvene, og da har jeg ikke tatt i. Det ble vel 50 kilometer med alt det andre i tillegg, sier Børresen.

LES OGSÅ: VM-stjerne hyller norsk videofotograf via sosiale medier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here