Henning vil prioritere sønnen framfor egen satsing enn så lenge

DEL
Henning og Oscar Solberg under Numedalsrally. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Først og fremst er det satsingen til Oscar vi jobber med, så får heller jeg ta til takke med å være med i Kjendis-Farmen og Skal vi danse, flirer Henning Solberg.

Og for Oscar Solberg var det forsåvidt flaks at den første runden i det britiske rallymesterskapet ble utsatt på grunn av snøvær. Dermed har han fått litt ekstra tid til å skaffe de siste sponsormidlene.

Her skal han få god hjelp av pappa Henning. Da vi snakket med han under Rally Sweden, måtte han ha noen uker på seg for å bestemme framtiden i rallysporet.

LES OGSÅ: Henning gir seg selv to uker til å bestemme framtiden sin

Enn så lenge har ikke Henning kunngjort noen konkret plan for sesongen, men til Smaalenenes Avis sier han at planen er å kjøre mer R5-bil framfor Mitsubishien.

– Den gamle Mitsubishi EVO som jeg har kjørt med i vinter går fortsatt fælt, men det er krevende å holde den som originalbil og få tak i deler. Akkurat nå er det først og fremst satsingen til Oscar vi jobber med, så får heller jeg ta til takke med å være med i Kjendis-Farmen og Skal vi danse, humrer 45-åringen overfor Smaalenenes Avis.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Henning Solberg er klar for nok et kjendis-realityprogram

Som nevnt, ettersom det første løpet i Storbritannia ble utsatt, skal de nå jobbe for å skrape sammen et budsjett på 500.000 kroner for å få kjørt juniormesterskapet hvor 20-åringen tok bronsemedalje i fjor.

– I fjor var det åtte biler som fikk kjøre i juniorklassen. I år er tallet økt til 16. Det blir mange bra førere med og enda bedre TV-dekning enn tidligere. Jeg gleder meg, selv om jeg selvsagt synes det er morsommere å kjøre en R5-bil i stedet for en R2-bil, sier Oscar til lokalavisen.

LES OGSÅ: Styrketrening i armene a’la historisk rallybil under Numedalsrally