Oppsiktsvekkende etappeseier mens Meeke kjørte seg ut igjen


DEL
Kris Meeke knust etter feilen som kostet ham 10 minutter for brutt SS1. (Skjermdump: WRC Promotor)

Marerittet fortsetter for Citroëns største profil. Samtidig satte WRC 2-fører Jan Kopecky farge på åpningsetappen av Rally Tyskland.

Vi har foreløpig ikke lykkes i å finne noen kommentar fra Kris Meeke etter at han plantet bilen i betongen på den aller første etappen, publikumsetappen Saarbrücken torsdag kveld.

Men – den føyer seg da dessverre inn i rekken av alle feilene som rallystjernen har gjort denne sesongen, men for teamet sin del så kan de i det minste se at både Andreas Mikkelsen og Craig Breen har levert varene. På shakedown hadde også teamet tre bilder innenfor topp fem, så alt tyder på at Citroën-bilen begynner å fungere optimalt.

– Jeg føler med Kris og Paul (Nagle, kartleser journ.anm). Det er så lett å gjøre feil her inne. Jeg var selv borti barrieren i første sving. Dette blir en lang helg og vi skal prøve så godt vi kan, sa en empatisk Craig Breen etter mål på SS1.

LES OGSÅ: Kris(e) Meeke med statistikk som ingen førere eller team vil se
LES OGSÅ: Her er videoen av krasjen til Meeke som alle har ventet på

Med brutt på første etappe blir Meeke belønnet med 10 minutters tidsstraff før han kan restarte løpet.

- ANNONSE -

Det som dog var mer overraskende enn at Meeke igjen kjørte ut (no offence, journ.anm…), var at WRC 2-fører Jan Kopecky satte bestetid av samtlige biler inne på mikke-mus-etappen. Tsjekkeren slo Ott Tänak med 0,3 sekunder på den 2,05 kilometer lange etappen, men desto mer bemerkelsesverdig var det at Pontus Tidemand ble slått med hele 5,3 sekunder av lagkameraten sin.

Andreas Mikkelsen ligger på en foreløpig 4. plass totalt før løpet begynner for alvor på fredag.

LES OGSÅ: Ofrer gullkampen i NM for å hjelpe Mikkelsen i VM
LES OGSÅ: Bilsporttalentet 2017: Snittalder på 17 år – ingen rallyførere med

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here