Ole Christian (21) i sterk WRC 2-ledelse gjennom gjørmebadet i Polen

DEL
(Foto: @World/Even Management)

Den unge Skoda-føreren har gjort vei i vellinga, bokstavelig talt, denne fredagen.

For 21-åringen har klint til med fem etappeseire gjennom de første 10 etappene, hvorav den ene ble kansellert av sikkerhetsmessige årsaker på grunn av tilskuermassen.

At Ole Christian brukte deler av starten på sin R5-karriere på lynraske veier i Finland i fjor ser nå ut til å betale seg i WRC 2-klassen. Til og med den ellers overlegne Pontus Tidemand, forøvrig Veibys teamkompis i Even Management, har slitt med å holde følge med den unge nordmannen.

– Dette har vært en virkelig, virkelig bra dag for oss. Jeg liker disse etappene. Én etappe til, og jeg leder etter første dag. Dette er en dag det bare er å nyte, sa en svært glad Ole Christian Veiby i intervjuet på den neste siste etappen fredag.

(Foto: @World/Even Management)

Fredagens kjørings ble avsluttet på «mikke-mus-etappen» i Mikolajki, hvor han tapte 1,7 sekunder til Tidemand. Totalt etter første dag leder Veiby nå WRC 2-klassen med 5,1 sekunder på Tidemand.

– Jeg må finne balansen mellom å fighte og å kjøre sikkert, er Tidemands raske oppsummering etter fredagens kjøring.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Slik er Mikkelsen sin nøkkelposisjon for Citroën-teamet

Mikkelsen utenfor poengplass

Over i selve hovedklassen i WRC, og Andreas Mikkelsen sliter fremdeles med å få hull på byllen i sin Citroen C3 WRC, som han testet grundig før løpet for å få den slik han vil. Riktig nok er det tegn til bedring, men blant annet en avkjøring i et tre, med ødelagt bakstilling, sørget for stort tidstap fredag. Oslo-gutten er nede på en 12. plass totalt, 2:48,1 bak løpets leder Thierry Neuville.

Nå er hovedfokuset stort sett det dreid over til det samme som i Rally Sardinia – å komme seg i igjennom og forhåpentligvis sette noen gode etappetider.

– Det viktigste for oss er ikke plasseringen, men at vi endelig har fått bilen til å fungere som vi ønsker. Når bilen ikke gir deg noen negative overraskelser og grepet er langt bedre, så kommer tryggheten og de gode tidene også. Jeg ser frem til morgendagens etapper, og håper vi kan ta enda noen steg i riktig retning. Da kan det bli veldig bra, sier Andreas Mikkelsen sin post-race pressemelding fredag kveld.

LES OGSÅ: Statistikken som gjør at nordmenn bør glede seg til Rally Polen

(Foto: @World)

Tror på bedring

Også Mads Østberg har ikke fått det helt til å stemme. Han ligger nede på en 10. plass etter første dag, 1:39,5 bak Hyundai-føreren i tet.

– Det blir annerledes i morgen, både litt med hensyn til karakteren på veiene og det at jeg starter tidligere. For det første tror jeg ikke at forholdene blir så horribelt vanskelige som de har vært i dag, men det har regnet i hele området og det blir glatte veier også i morgen. Da blir det helt klart en fordel å starte tidlig og ikke få så mye gjørme. Samtidig jobber vi videre med oppsett på bilen. Vi tok et riktig steg under service i dag og vil prøve å få en ytterligere forbedring til i morgen, sier Mads Østberg i sin pressemelding fredag.

LES OGSÅ: Føler seg snytt av M-Sport etter nok en problematisk helg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here