Ogier sikret full pott med ett tidels margin


DEL
Sebastien Ogier. (Foto: @World / Citroën)

Den regjerende verdensmesteren i en klasse for seg i Rally Mexico.

Nok en gang kunne altså ingen tukte Sebastien Ogier. I sitt tredje løp i comebacket for Citroën sikret han altså sin andre seier da han kjørte over målstreken med et halvt minutts margin på Ott Tänak.

Elfyn Evans berget den siste pallplassen og tok dermed årets første pallplass for M-Sport, og således teamets ære etter at Teemu Suninen måtte bryte permanent etter allerede den første fartsetappen på fredag. Estlenderen Tänak leder fortsatt VM, men nå skiller det kun fire poeng mellom Tänak og Ogier.

– Rally Mexico har alltid vært et spesielt løp for meg. En tøff helg med vanskelige forhold. Helgen har ikke vært problemfri, men vi klarte å gjøre det beste ut av det, sa Ogier etter målgang, som også sikret Power Stage-seieren og full pott med kun ett tidels margin på Thierry Neuville.

Norske Andreas Mikkelsen har hatt nok en krevende helg etter at han måtte bryte med ødelagt hjuloppheng på fredag. Nordmannen ledet løpet på det tidspunktet, og har siden kjørt et jevnt tempo selv om han har vært nødt til å starte tidlig på veien. Han endte til slutt på 11. plass, og fikk heller ingen Power Stage-poeng.

– Det er mye positivt å ta med seg spesielt på bilen. Den føles mye bedre. Denne etappen var ikke perfekt, men jeg kjørte rent, sa Mikkelsen etter målgang.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here