Ogier: – Planen er at jeg kommer til å gi meg etter 2020-sesongen


DEL
Sebastien Ogier. (Foto: Simen Næss Hagen)

Så får vi se hva den suverene verdensmesteren sier om han skulle sitte med åtte VM-titler innen den tid.

 

(BIRMINGHAM): Han er mannen som har videreført adelskalenderen etter sin navnebror og landsmann. Ikke siden vår egen Petter Solberg tok VM-tittelen i rally i 2003 har noen andre enn en fransk Sebastien tatt VM-titlene i rally.

Nå har det gått 15 år på rad. Kanskje det blir 16, og muligens 17. Spørsmålet er hva som skjer om Sebastien Ogier kunne utliknet sin landsmann.

– Nei, altså. Skal jeg være helt ærlig med deg, så har jeg to år igjen. Og det er det. Planen er å gi meg etter 2020-sesongen, sier Sebastien Ogier i et eksklusivt intervju med Parc Fermé.

– Hva om du da har tatt åtte VM-titler?

– Joda, motorsport er viktig for meg, og jeg er så heldig at jeg får leve drømmen. Og den lever jeg gjerne i to år til. Jeg skal gi alt i to år til. Men så er det jeg der at jeg vil ta mer vare på barna mine, og være tettere på de. Også håper jeg at de ikke har lyst til å begynne med rally, humrer franskmannen.

- ANNONSE -

– Må sette pris på det man har

Han kjørte sitt første VM-løp «så sent» som i 2008. Siden har pila egentlig bare pekt oppover. Siden 2013 har det eksplodert. Først herjet Sebastien Loeb i rallysporten gjennom 2000-tallet før Ogier gjorde det samme siden.

De siste årene har dog vært tøffere. Og nå venter en tøffere oppgave. Fra å kjøre en suveren Volkswagen, til en konkurransedyktig Ford, og nå en Citroën som ikke har den største suksesshistorien bak seg.

– VM-titlene har blitt vanskeligere for hvert år. Konkurransen er blitt tøffere, kanskje tøffere enn noen sinne. Ingen trodde at det som skjedde med Seb kunne gjentatt seg. Men jeg er jo nærmere og nærmere. Men samtidig må jeg kose meg med det jeg holder på med. Og ikke glemme å sette pris på det du allerede har, sier Ogier, tydelig på at han ikke har noen tilsynelatende plan om å overgå Loeb.

Sebastien Ogier og Esapekka Lappi sammen med kartleserne deres under avdukingen av deres nye Red Bull-dekorerte Citroën C3 WRC i Birmingham. (Foto: Simen Næss Hagen)

Tror fortsatt på Andreas

Hvorvidt overgangen, eller tilbakekomsten, til Citroën blir en suksess, det gjenstår å se. Han har også registrert at Andreas Mikkelsen hadde en meget vanskelig sesong i overgangen til en ny bil.

Selv innrømmer han at han har følt seg mer bortskjemt.

– Jeg kan bare se for meg hvor vanskelig Andreas har hatt det. Med unntak av 2009-sesongen, min første med WRC-bil, så har jeg aldri følt en bil så problematisk. Rally er komplekst, og det er viktig å få utviklet bilen i den retningen man selv ønsker, sier Ogier.

Han tror fortsatt Andreas kan hevde seg, så fremt 2018-sesongen ikke satte et for stort støkk i ham.

– Det er bare å se hvordan Andreas utviklet seg spesielt i 2016. Da var han helt der oppe, og burde vært klar for å kjempe om VM-tittelen. Jeg vet han kan bedre, og han har fremdeles til gode å vise sitt aller beste, mener Ogier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here