Ogier: – Jeg har kjørt helt på grensa gjennom hele dagen

DEL
Sebastien Ogier og Sebastien Loeb etter lørdagens etapper. (Foto: Red Bull Content Pool)

Som gjedda i sivet lå Sebastien Ogier og vaket, og spratt opp fra en femteplass til ledelse da konkurrentene fikk problemer.

Den regjerende verdensmesteren har kjørt på maks attakk og grepet muligheten gjennom den andre dagen av Mexico lørdag kveld og natt til søndag norsk tid.

Likevel har Ogier fått god hjelp av konkurrentene i front da han lå på femteplass før lørdagens etapper. Først ut var Ott Tänak som fikk turboproblemer på den første etappen lørdag.

Rally Mexico – lørdag

1)Sebastien OgierFord Fiesta WRC3:25:03,1
2)Kris MeekeCitroën C3 WRC+35,9
3)Dani SordoHyundai i20 WRC+46,8
4)Andreas MikkelsenHyundai i20 WRC+1:28,4
5)Sebastien LoebCitroën C3 WRC+2:19,7
6)Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+ 4:44,6
7)Pontus TidemandSkoda Fabia R5+9:24,2
8)Gus GreensmithFord Fiesta R5+15:06,8
9)Jari-Matti LatvalaToyota Yaris WRC+15:59,6
10)Pedro HellerFord Fiesta R5+21:43,0

Punkteringer

På SS14, første etappe etter service, så pådro både Sebastien Loeb og Dani Sordo seg punkteringer. Verst gikk det utover Loeb, mannen som ble hyllet av både norske og internasjonale rallyprofiler lørdag, som tapte to minutter fordi han måtte stoppe og bytte hjul midt på prøva.

Sordo kom seg til mål og tapte «bare» et halvt minutt, men det var likevel nok til at Ogier med sin aggressive kjøring lørdag plutselig snek seg til toppen av lista.

– Jeg er veldig glad for å være i ledelse etter slutten på dagen. Startposisjonen var noe bedre denne formiddagen, og i ettermiddag var det ikke nødvendig å rense veien. Vi ønsket å trykke på, og jeg kjørte stort sett på grensa hele tiden, men følelsen var god i bilen, er Ogiers oppsummering før finaledagen i Mexico.

- ANNONSE -

Mikkelsen i ingenmannsland

En som ikke har hatt like god følelse i bilen er Norges eneste WRC-fører i helgen, Andreas Mikkelsen.

Hyundai-føreren har likevel klatret til en fjerdeplass sammenlagt som følge av at konkurrentene har fått problemer. Men dette løpet har ikke vært Mikkelsens beste i karrieren.

LES OGSÅ: Norske rallyprofiler bøyer seg i støvet over Loebs prestasjoner

Når grepet i veien er dårlig, så sliter vi med å stole på bilen. Vi «mister» rumpa på bilen, og det gjør at vi ikke kan angripe svingene. Derfor må vi sette opp bilen før svinger, og det taper vi tid på. Dette er tydeligvis noe alle Hyundaiene sliter med, så det må vi finne ut av, sier Mikkelsen etter lørdagen.

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger. (Foto: Fabien Dufour/ Hyundai Motorsport GmbH)

Med mindre det skjer noe spesielt, så er fjerdeplassen av den trygge sorten. Med en god Power Stage kan han sanke godt med poeng på en middels helg.

Han er ikke spesielt truet med Sebastien Loeb som ligger 51,3 sekunder bak, og 41,9 sekunder opp til tredjeplassen blir heller vanskelig å kjøre inn på til sammen 45 kilometer med fart søndag.

– Vi ligger litt i ingenmannsland, og må prøve få med oss noen power stage-poeng. Det blir viktig, sier han.

LES OGSÅ: Evans må å bryte Rally Mexico på grunn av skadet kartleser