Ofrer gullkampen i NM for å hjelpe Mikkelsen i VM

DEL
Bernt Kollevold og Cato Menkerud. (Foto: Even Management)

Bernt Kollevold leder NM i klasse 13, men dropper helgens NM-runde til fordel for Andreas Mikkelsen i Rally Tyskland.

Det er en kjent sak at Bernt Kollevold er en av de viktigste støttespillerne, for ikke å i ildsjelene, i den norske bilsportorganisasjonen Even Management. Ved siden av å være en av de mest rutinerte veteranene i norsk rallysport, har han jobbet svært tett på Andreas Mikkelsen og veien hans gjennom sin internasjonale rallykarriere, og fra 2014 vært fast «gravel crew» for ham.

Likevel – Kollevold leder NM i klassen for eldre firehjulsdrevne biler, selv om det er Søren Snartemo som har vært den desidert raskeste i denne klassen i år. Forskjellen er at Kollevold har plukket poeng mens Snartemo har brutt to løp.

LES OGSÅ: Dette er den store etappekongen av norske rallyløp

Derfor er det ikke med spesielt tungt hjerte at Kollevold står over NM-runden på Konsmo denne helgen. For ham er Mikkelsen-prioriteringen mye viktigere.

– Jeg har ikke tenkt tanken å kjøre Konsmo når det er en jobb å gjøre for Andreas, sier Kollevold til Parc Fermé.

- ANNONSE -

Han skal samarbeide med Cato Menkerud om grusnotene for Mikkelsen under helgens Rally Tyskland. Forrige uke var han med og hjalp Ole Christian Veiby til seier på Malaysia i det asiatiske rallymesterskapet.

– Frykter du at du kan tape NM-gullet på grunn av denne prioriteringen?

– Jeg tenker lite på NM gull. Det er kult å få kjøre noen NM-runder, men setter jobben med Andreas og jobben i Even mye høyere enn å ta NM-medaljer. Snartemo har uansett vært raskest i år. Vi har brutt et løp, og nå starter vi ikke i Konsmo. Når alle løp teller blir det veldig vanskelig, så man skal ha mye stang inn da, sier Kollevold videre.

Mikkelsen kjørte forøvrig en sterk shakedown og ble nummer to, kun slått av VM-leder Thierry Neuville. Og med tilbakemeldingene fra Citroën-leiren, samt Mikkelsen uttalte ambisjoner om å være i toppen denne helgen, så ser det ut til at deres C3 WRC blir stadig mer friskmeldt.

LES OGSÅ: Slik opplevde Loeb å kjøre Citroëns WRC-bil

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here