Nytt spill presenteres med Petter Solberg i hovedrollen

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

I etterkommeren etter spillsuksessen DiRT Rally har den norske bilsportstjernen en sentral finger med i spillet.

Det er spillselskapet Codemasters som har utviklet dette i samarbeid med blant annet rallyfører Kris Meeke og rallycrossfører Petter Solberg, og ikke minst Petters sønn Oliver. Sistnevnte har nemlig vært tungt involvert i testing og utvikling, og har blitt godt kjent med utviklerne – som skal telle rundt 250 mann.

Klokken 13.00 britisk tid torsdag presenterer etterkommeren etter DiRT Rally, som først ble sluppet på prøve for snart to år siden på PC, og offisielt lansert i fjor. Spillet heter DiRT 4 og kommer for salg 4. juni på Playstation 4, Xbox One og Windows-PC.

Det er Petter Solberg selv om bekrefter overfor Parc Fermé at han er bidragsuyter i det nye spillet DiRT 4.

– Jeg har jobba lenge med den engelsken, flirer Petter Solberg på telefon overfor Parc Fermé når han forteller om ett av de viktigste oppgavene hans: Å spille inn den offisielle stemmen i spillet.

Klokken 14.00 her i Norge ble det altså bekreftet at spillet blir kalt DiRT 4 og kommer for salg 4. juni på Playstation 4.

– ANNONSE –

Ifølge spillnettstedet Polygon blir rallycross-modulen utvidet med rallycross-banene i Portugal (Montalegre) og Frankrike (Loheac) i tillegg til de eksistrende banene i Norge, Sverige og England.

– Med DiRT 4 har vi jobbet med å kombinere spenningen og realismen fra fjorårets DiRT Rally med en fryktløs spenning, glede og adrenalinfylte løp vi tidligere har sett i de kritikerroste DiRT 2 og DiRT 3, skriver Codemasters på sin blogg etter den offentlige presenstasjonen.

Ønsket av McRae-familien

For rally- og rallycrossverdensmesteren ble nemlig involvert etter ønske fra familien til Colin McRae. For da den skotske rallystjernen, som omkom i en helikopiterulykke i 2007, gjorde sitt gjennombrudd på spillfronten gjennom 2000-tallet, hadde Petter allerede innsikt på nært hold i utviklingen av bilspill.

Colin McRaes spillserie startet med Colin McRae Rally 1 i 1998, og utviklet seg etterhvert til Colin McRae DiRT. Etter hans bortgang var det Ken Block som tok over en del av profilen rundt spillet med både DiRT 2 og DiRT 3.

Nå er det altså Petter som blir en av hovedprofielne, som også forteller at Kris Meeke er med på laget. Selv har Petter som nevnt spilt inn stemmen, bidratt i utviklingen og brukt sin kompetanse fra den virkelige verden til å bidra til at spillet blir mest mulig realistisk.

– Egentlig var planen at jeg skulle ta over spillserien etter at Colin døde, men på den tiden hadde jeg en avtale med Microsoft jeg ikke kunne gå ut av. Men Colin og jeg testa mye spill rundt omkring på hotellrom og slik. Kona hans ville at jeg skulle ta over, og nå har jeg muligheten til å være med, forteller Solberg.

Oliver involvert

Og som nevnt, sønn Oliver har også på eget initiativ og ønske bidratt til utviklingen, ifølge Petter.

– Det har vært hans eget ønske. Han ble god kamerat med utvikleren av spillet, har møtt hele gjengen og vært der nede med dem og testet flere ganger. Men jeg har også vært der ved flere anledninger og prøvd litt sjøl.

– Så du hamler opp med Oliver på spill?

– Hehe, nei. Oliver er nok en god del bedre enn meg. Jeg henger litt etter der.

– Men kan spill brukes i noen som helst forberedelser for deg i det profesjonelle?

– Klart det. Du får trent på konsentrasjon og banene er ganske like. Man får også erfart det å jobbe med forskjellige biler da bilene er ulike. På det forrige spillet så var bilen min (se bilde, journ.anm) ganske godt realisert, med unntak at den kanskje var litt mer overstyrt enn i virkeligheten, sier Solberg.

Skjermbilde: Codemasters Skjermbilde: Codemasters

Dette kan vi vente oss i spillet:

● Over 50 «off-road»-kjøretøy, inkludert Ford Fiesta R5, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Subaru WRX STI NR4 og Audi Sport quattro S1 E2
● Fem ulike steder, med utall av etapper: Australia, Spania, Michigan, Sverige og Wales
● Offisielt spill for verdensmesterskapet i rallycross, med baner som Montalegre, Lohéac, Hell, Höljes og Lydden Hill i diverse serier.
● «Landrush» – kortere grusløyfer med Pro Buggies, Pro-2 Trucks, Pro 4 trucks og en egen variant av crosskarter på baner i California, Nevada og Mexico
● Dirt Academy: DirtFish rallyskole i Washington.
● Karriere-modus – opprett en fører, fullfør alle grener og disipliner, promoter sponsorene og bygg ditt eget team med klare målsetninger og oppnåelser.
● Konkurranser: Mestre daglige, ukentlige og månedelige utfordringer online mot venner og konkurrenter verden over.
● Skader og reperasjoner: Slitasje og skader er basert på en utviklet skademodell. Skadene blir lettere reparert ved å ansette mekanikere og ingeniører på teamets serviceplass, men de har begrenset med tid til å reparere mellom løpene.