Nytt søramerikansk WRC-løp på trappene for 2019-sesongen


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Chile på vei inn i VM-sirkuset i rally.

Det melder Autosport søndag.

Mens det de siste årene har vært 13 VM-løp på kalenderen, jobbes det med å få et 14. løp inn i Rally-VM igjen. Tidligere har det også vært opp til 16 VM-løp på én sesong i moderne tid.

Opp til 2000-meters høyde

Nå ligger det an til at det er Chile som skal få det eventuelt 14. løpet fra og med 2019.

– Vi er veldig nær en avtale. Dette vil bli et skogsbasert rally med veldig fine og jevne veier, med etapper fra havnivå og helt opp til 2000 meter oppe i fjellene. Av det vi har sett så vil Chile på ingen måte stå tilbake for løpene vi har i dag, sier WRC Promotor-sjef Oliver Ciesla til Autosport.

LES OGSÅ: Polen ute av WRC – erstattes av Tyrkia

- ANNONSE -

Sør-Amerika har sterke rallytradisjoner, noe vi blant annet har sett med nærmere én million tilskuere i forbindelse med Rally Argentina.

Enorm interesse

Selv om det ikke er noen lang WRC-tradisjon å hente fra Chile, så skal det ikke stå på rallyinteressen i det langstrakte landet på vestkysen av Sør-Amerika.

– Rally er den nest største sporten etter fotball. Vi har kjørt RallyMobil-seriene i 18 år og et WRC-løp er det neste steget for oss, sier løpsleder for Rally Chile, Sebastian Etcheverry.

LES OGSÅ: Fransk talent degraderes i Citroën – Loeb klar for WRC

Det snakkes også om å få Rally Japan tilbake på tapeten fra 2019, i byen Toyota, samme som den japanske fabrikanten. Én av grunnene skal være å få et VM-løp tilbake tett på i forbindelse med Sommer-OL som skal arrangeres i Japan i 2020.

Rally Japan ble sist kjørt i 2010, og gikk i fem år på rad fra 2004 til 2008.