Norsk unggutt sjokkerer på polske rallyveier etter å ha parkert storfavoritten

DEL
Ole Christian Veiby er på vei mot seier i WRC 2-klassen i Polen. (Foto: @World/Even Management)

Etter to av tre dager i Rally Polen er det Ole Christian Veiby som har satt WRC 2-skapet på plass. I toppklassen har de andre nordmennene klatret sakte men sikkert.

For det er først og fremst verdt å merke seg innsatsen som 21-årige Ole Christian Veiby har levert i WRC 2-klassen i Rally Polen. Svenske Pontus Tidemand, som har vært i en klasse for seg hittil i år, har måttet innse at det er han som må spille annenfiolin på de raske polske rallyveiene etter at han enkelt og greit er blitt parkert av Veiby.

– Ja, altså – vi har kjørt i fra Pontus Tidemand. Det hadde jeg virkelig ikke trodd før dette løpet, sier Veiby til Parc Fermé, lettere sjokkert over seg selv.

Punkterte

Kongsvinger-gutten har tatt Tidemand på fem av lørdagens ni etapper, og da både Tidemand og Veiby punkterte på SS17, så økte forspranget ytterligere.

– Han hadde en punktering foran mens jeg punkterte bak, så det gikk jo verst utover Pontus. Også måtte jeg jo pushe for jeg visste ikke hvor mye jeg kom til å tape, så det ble en del småtilbud, sier Veiby.

Likevel føler han at både bil, noter og kartleser fungerer som det skal ved siden av sin egen kjøring. Resten av løpet har gått smertefritt, og for første gang kan Veiby nå gå inn for å sikre en seier.

- ANNONSE -

– Men man kan ikke kjøre altfor «safe» heller. Man må pushe, og disse veiene innbyr til pushing. Det er slikt jeg liker, og tydeligvis får jeg til de nye etappene bedre enn de andre. Det må være et tegn på at notene virker å være veldig bra, sier Skoda-føreren.

Foto: @World/Even Management

Mikkelsen på poengplass – Østberg holder stand

Nok om Veiby og den sensasjonen han er i ferd med å fullføre, for vi har i utgangspunktet to andre nordmenn som skulle stjålet overskriftene. Andreas Mikkelsen ser ut til å bli mer dus med sin C3 WRC, men det har ikke løsnet helt skikkelig for nordmannen riktig enda.

Med andre førere ute av toppstriden, og stabil kjøring gjennom lørdagen, så har Mikkelsen nå klatret på poengplass.

– Jeg er fortsatt ikke der at jeg tør å pushe slik jeg gjorde da jeg kjørte VW Polo WRC. Jeg er nødt til å vite hvordan bilen oppfører seg i samtlige situasjoner først, og det tar mer enn halvannet løp å komme dit. Men som sagt, det går bedre og bedre, kan Mikkelsen fortelle.

Best av de norske er i midlertid Mads Østberg, selv om heller ikke han har hatt en problemfri helg. Ford-føreren ligger nå på en 8. plass, to minutter og 45 sekunder bak Thierry Neuville i tet.

Belgieren leder forøvrig med bare tre sekunder på estlenderen Ott Tänak.

– Vi befinner oss litt i et vakuum med lite å hente ved å satse maksimalt hardt på de gjenstående etappene, men vil jobbe med å forbedre bilens oppsett ytterligere. Jeg skulle bare ønske at jeg hadde startet dette løpet med bilen som den fungerer nå, for da kunne vi faktisk vært reelt konkurransekraftige i kampen om en god plassering, sier Mads Østberg.

Foto: @World

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here