VM-runden i Portugal har årets desidert råeste startoppstilling


DEL
Foto: Red Bull Content Pool
Foto: Red Bull Content Pool

Aldri før har vi sett så mange WRC-biler av det heftigste slaget på startlisten.

Da snakker vi selvfølgelig om disse såkalte 2017-bilene. WRC-sesongen har for alvor begynt å sette seg, og det var først i Argentina at vi ikke fikk en ny vinner av et VM-løp i år. Belgiske Thierry Neuville tok hjem årets andre seier for seg selv og Hyundai, og nå kommer VM-sirkuset til Europa til rekordstort startfelt i Portugal.

Intet mindre enn 14 WRC-biler med 2017-specs er å finne på startstreken neste helg, 18.-21. mai. Her slår blant annet Citroën på stortromma her med fire biler til start. Som seg hør og bør stiller de vante Meeke, Breen og Lefebvre, men i tillegg får Khalid Al-Qassimi sjansen i en fjerde C3 WRC.

LES OGSÅ: Her er videoen av krasjen til Meeke som alle har ventet på

Fra før er det bare Ford som har stilt med flere biler til start, og med Mads Østberg igjen på startstreken så finner vi igjen fire Fiestaer, i tillegg til de faste med startnummer 1, 2 og 3. Og som vanlig stiller Hyundai med sine tre faste førere i deres i20 WRC.

For første gang stiller også Toyota med tre biler denne helgen. Deres tredje finske fører, Esapekka Lappi, blir å finne i en tredje Yaris WRC, og mange er spent på Lapps WRC-debut etter ha fulgt Jari-Matti Latvala og Juho Hänninen fra sidelinjen gjennom årets fem første løp.

- ANNONSE -

Men startfeltet blir ikke akkurat kjedelig fra 15. bil heller. For øvrig har vi tre WRC-biler av tidligere årgang som et lite vakuum fram til WRC 2-startfeltet, og ettersom Rally Portugal er årets første obligatoriske WRC 2-løp, så er det hele 20 påmeldte biler i denne serien som skal måle krefter mot hverandre for første gang.

LES OGSÅ: Slik gikk det med de norske rallygutta i utlandet i helgen
LES OGSÅ: Nå har TV-kanalen sikret seg WRC-rettighetene ut året

Så etter fire overbevisende seire til Skoda, anført av Andreas Mikkelsen og Pontus Tidemand, skal de nå kjøre som lagkamerater for første gang sammen i år, i knallhard konkurranse mot førere som Eric Camilli og Teemu Suninen.

Ole Christian Veiby stiller ikke til start i WRC 2 denne gangen.