Nå har TV-kanalen sikret seg WRC-rettighetene ut året


DEL
Foto: Red Bull Content Pool
Foto: Red Bull Content Pool

TV 2 skal fra nå vise samtlige etapper live fra rally-VM resten av sesongen.

Tidligere i år har TV 2 kjøpt rettighetene enkeltvis for Rally Sverige og Rally Mexico, mens Rally Monte Carlo og Rally Korsika uteble fra sendeplanen deres.

Nå er det imidlertid klart at TV 2 har kjøpt samtlige rettigheter for resten av VM-rundene fra og med Rally Argentina. Parc Fermé vet at TV 2 har forhandlet med WRC-promotoren i en lengre periode, selv om det før sesongen ikke var enighet om en avtale for hele året.

PS! Parc Fermé skrev først at det var fra og med Rally Portugal, men TV-guidene forteller nå at TV 2 sender allerede fra helgens VM-runde i Argentina.

God dialog med WRC

Nå er imidlertid avtalen i boks.

– Vi har et ukomplisert forhold til WRC, og det har vært gode forståelse for begge sidene av bordet. Men WRC er en rettighet vi har gode erfaringer med, sier prosjektleder i TV 2, Ole Morten Myrmel til Parc Fermé.

- ANNONSE -

– Hva er prislappen for disse rettighetene?

– Det kan vi ikke kommentere. Avtalen med WRC er konfidensiell, sier han.

TV 2 får uansett tilgang til en hel del materiale for disse summene, og sendingene vil som vanlig gå på TV 2 Sportskanalen.

– Antall TV-etapper varierer fra løp til løp, men vi kommer til å sende direkte av alt som leveres direkte, i tillegg til magasinsendingene, sier Myrmel.

Fra før har Red Bull TVs studiosendinger og live-etappen på lørdag vært det eneste tilbudet for norske seere hittil i år. Mangelen på norske førere gjennom hele WRC-sesongen satte TV 2 litt på sidelinjen i forkant av sesongen. Som kjent hadde ikke Andreas Mikkelsen et sete i en 2017-bil, og Mads Østberg sin sesong begrenset seg til utvalgte løp.

Nå skjer det imidlertid ting i kulissene ved at Mikkelsen nylig har testet for Hyundai (se video) og satt fart på ryktebørsen, samtidig som Mads Østberg er tilbake i manesjen etter Rally Sverige, «pappapermisjon» og litt testing ved siden av.

– En lys framtid

– Det skjer mye om dagen. Andreas flyr jorda rundt og tester biler, og vi har juniorer som ser ut til å bli veldig gode, så det er en lys framtid for norsk rally.

– Har mangelen på kjøring fra Mikkelsen og Østberg påvirket utfallet av rettighetene?

– Vi har visst hele veien at det kom til å bli slik. Det henger mer sammen med at det har vært en kuttprosess i TV 2, som får en del følger. For vår del er det bedre med kontinuitet, men det er ikke negativt at vi nå vil sende resten resten av året, sier prosjektlederen.

- ANNONSE -

I kommentatorboksen fortsetter blant annet Sondre Fossum og Anders Grøndal i tospann som før, og det gleder dem at TV 2 nå har et mer forutsigbart sendeskjema for resten av VM-året.

Foto: Privat
Foto: Privat

– Det er kjempekult at alle nå kan få muligheten til å se 2017-bilene direkte på TV, for det er noe vi har gledet oss til i to år. Også har sesongen startet utrolig bra, med fire forskjellige fabrikanter som har vunnet hvert sitt løp. I år vet man aldri hvem som vinner, og det er fantastisk kult, i motsetning til de siste årene hvor Ogier så å si hadde vunnet etter fredagens kjøring, sier ekspertkommentator og rallyfører Anders Grøndal til Parc Fermé.

Tror på de norske

Med Østberg tilbake i manesjen og ting som skjer rundt Mikkelsen, så kan det bli en lysere fortsettelse på VM-sesongen sett med norske øyne, tror eksperten.

– En Østberg i toppformen, med en bil som fungerer, da er han en kandidat for pallplass i de løpene han liker. Mads virker også positiv etter testene nå, og han har også gått i en litt annen retning enn det M-Sport har gjort, sier Grøndal.

– Kan Mikkelsen hevde seg dersom han blir å se i en 17-bil i år?

– Ja, svarer Grøndal kontant.

– Han er rett og slett så god, og han er j**** sulten, sier Grøndal.