Nå får Ole Christian (20) betalt for å kjøre rally i utlandet

DEL
Foto: Even Management
Foto: Even Management

Får sjansen i det asiatiske mesterskapet sammen med Skoda Motorsport.

Mandag morgen kom nyheten om at rallyfører Ole Christian Veiby har signert med Skoda Motorsport. Dette har ligget i kortene siden Rally Sweden, men rett i etterkant av Rally Korsika er dette altså 100 prosent klart.

Dermed har Veibys rekordkarriere nådd nok et høydepunkt, seks år etter at han begynte med motorsport i det hele tatt.

Det startet med crosskart i 2011, hvor han tok NM-gull på første forsøk i 125-klassen. Rallydebuten kom sent i 2012, samme år som han tok bronse i 250-klassen i crosskart. Siden var det bil som gjaldt, med innhopp i både rallycross og asfaltracing, før det nå er blitt rally på heltid.

– Dette er helt rått, og et stort skritt mot målet om å få en kontrakt med et av teamene i WRC. Hvis jeg ser meg tilbake, så har det gått utrolig fort fra jeg begynte å kjøre crosskart som 15-åring til der hvor jeg er i dag. At jeg allerede nå får en slik eventyrlig mulighet betyr enormt mye, sier Veiby i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sjekk 20-åringens spinnville svev på nesten 50 meter

- ANNONSE -

Etter at Even-kollega Andreas Mikkelsen mistet jobben i Volkswagen da de trakk seg ut av WRC, har Norge stått uten en fabrikkfører i rally. Nå er det altså 20-åringen fra Kongsvinger som enn så lenge er Norges eneste med fabrikkontrakt.

– Dette er et viktig steg for Ole, og timingen er helt riktig. Han kommer til å utvikle seg videre, og det blir fint å kunne jobbe med et ordentlig fabrikkteam, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé om Veibys signering.

Hva som omfatter av lønn fra Skoda er ikke kjent, men Parc Fermé får bekreftet at Ole Christian «får godtgjørelse» for å kjøre for Skoda Motorsport.– Jeg er utrolig stolt over at vårt norske managementselskap gjennom Ole Christians kontrakt med Skoda Motorsport har ført frem alle våre utøvere til profesjonelle fabrikkontrakter. Dette er en milepæl for oss, sier Erik Veiby, og poengterer at Even nå har produsert fem bilsportutøvere med fabrikkontrakter.

LES OGSÅ: Bli med i 190 kilometer i timen gjennom Finnskogen

At det blir det asiatiske mesterskapet, er heller ikke tilfeldig. Dette mesterskapet vant blant annet Pontus Tidemand i 2015, og Skoda Motorsport har vunnet dette mesterskapet hvert år siden 2012. 

Veiby blir lagkamerat med inderen Guarav Gill.

– Ole Christian Veiby har imponert oss med sine sterke prestasjoner, og jeg tenker ikke da bare på hans gode kjøring i Rally Sverige. Jeg ser virkelig frem til å se hvor Ole står i forhold til rutinerte Gaurav Gill, sier Michal Hrabánek, sjef for Skoda Motorsport, i pressemeldingen.

Illustrasjon: Even Management
Illustrasjon: Even Management