Mikkelsen om Norseman: – Kroppen fikk sjokk. Jeg gikk ut altfor hardt

DEL
Selv om det ikke kunne regnes å være sportslige favoritter i konkurransen, har det likevel vært mye fokus rundt Andreas Mikkelsen og Anders Jægers deltakelse i Norseman. (Skjermdump: Andreas Mikkelsens YouTube-kanal)

Han ble slått av sin egen kartleser, men både Andreas Mikkelsen og Anders Jæger klarte den prestisjefylte sorte trøya i den brutale Norseman-triathlonen.

Selv om det er Rally-VM som er hovedfokuset for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger, har de også denne sommeren forberedt seg til ekstrem-triathlonen «Norseman» som består av 3,8 kilometer svømming, 18 mil sykling og maratonløping opp til Gaustadtoppen. De er kjent for å presse hverandre og motivere hverandre på alt som har med konkurranse og fysisk trening å gjøre, og Norseman skulle bli et blodslit ut av en annen verden.

I mål var det Anders Jæger som ble best av de to, på totalt 69. plass av 250 påmeldte. Jæger klokket inn på tiden 13 timer, 31 minutter og 11 sekunder, mens Mikkelsen ble nummer 90, 34 minutter og 27 minutter bak kartleseren sin. Begge innenfor Topp 160, og dermed klarte de målet om den sorte trøya.

Nå skal rallyduoen utsette seg for et gigantisk smertehelvete

En drøy halvtimes margin

Til sammenlikning var det Allan Hovda som vant totalt, på tiden 10 timer, fem minutter og 48 sekunder. Uansett var dette en opplevelse for livet for Mikkelsen og Jæger. Men det var først én dag etter selve løpet at Mikkelsen var tilgjengelig for intervju. Han var nemlig helt ferdig da han gikk i mål rundt syvtiden lørdag kveld.

– Jeg tror kroppen fikk helt sjokk. Jeg lå rett ut med feber og det ene med det andre. Men det føles bedre igjen i dag, sier Andreas Mikkelsen, frisk og fin på vei til asfalttest i Tyskland.

- ANNONSE -

14 timer med blodslit var altså gjennomført, men selv om han ble slått av sin egen makker, så var det Mikkelsen som åpnet best på svømmingen. Der han hadde beregnet 1,5 time svømming, så brukte han ikke mer enn en drøy time.

Så stjerner etter svømmingen

– Jeg gikk ut altfor hardt. Jeg svømte mye fortere per 100-meter enn hva jeg hadde beregnet på forhånd, for jeg så bare stjerner når jeg var ferdig med svømmingen. Og før vi rakk å komme til Geilo på sykkel, så hadde jeg smålige kramper i låret. Knekken kom ganske tidlig og løpingen på slutten var helt krise, oppsummerer Mikkelsen.

– Spørsmålet er om det frister til gjentakelse?

– Ikke akkurat nå. I hvert fall ikke etter i dag. Men gi meg noen dager. Men man må trene mye, altså. Jeg kunne kanskje tenkt meg triathlon i litt kortere distanser, sier 29-åringen.

Under kan du se Mikkelsen og Jægers siste forberedelser før konkurransen:

Minne for livet

Men kartleser Jæger var altså raskest, over halvtimen bedre enn sin egen rallyfører. Men Norseman skulle heller ikke gå problemfritt for ham.

– Svømmingen gikk litt for fort, men jeg brant ikke altfor mye krefter. Men på sykkelen punkterte jeg etter åtte minutter, og ble stående i nesten 20 minutter før jeg fikk byttet. Utover det gikk syklingen fort, men jeg trodde ikke jeg skulle ta Andreas etter punkteringen, sier Jæger.

Han angrer ikke på deltakelsen selv om det ble det smertehelvetet de hadde forberedt seg på.

– Først og fremst er det en syk konkurranse, det er ekstremt tøft og et minne for livet. Brutalt, rett og slett, konstaterer han.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here