Mikkelsen i samtaler med tre av teamene i Rally-VM


DEL
Foto: Even Management
Foto: Even Management

Og snart skal nordmannen få teste for én av dem.

– Jeg håper å være tilbake i en WRC-bil snart, sa Andreas Mikkelsen etter målgang i både Monte Carlo og Korsika.

Ikke så vanskelig å forstå, når mannen som i realiteten var verdens nest raskeste sjåfør i fjor plutselig stod uten bil og team for i år.

Tyske Rallye-Magazin antydet i en artikkel denne uken at Mikkelsen kunne være erstatteren til finnen Juho Hänninen, som har hatt en heller miserabel start på sesongen i Toyota-teamet. Etter det Parc Fermé kjenner til, skal ikke Mikkelsen konkret erstatte Hänninen innen kort tid, men det betyr ikke at Mikkelsen har mindre muligheter til å kjøre WRC-bil i år av den grunn.

LES OGSÅ: Fire førere og fire fabrikanter med seier på fire løp i årets WRC

For samtlige team utenom M-Sport er på banen for å se hvorvidt de vil sikre seg nordmannens underskrift for neste sesong – hvis ikke allerede i år.

- ANNONSE -

– Det er mye spennende som skjer, og vi er i dialog med både Toyota, Citroën og Hyundai. Mer enn det kan jeg ikke si noe om akkurat nå, sier manager Erik Veiby til Parc Fermé, og understreker samtidig at dialogene er positive.

Det er fra før kjent at flere team følger med på Mikkelsen i år, noe som betyr at det brenner godt i bøttesetet på flere av sjåførene i år med tanke på kontrakt for neste år.

Dialogen med de andre teamene betyr også store muligheter for testing av WRC-bilene, og er Mikkelsen riktig heldig så får han muligheten til å prøve flere av bilene i overskuelig framtid.

– Det er ikke så lenge til han får prøve én av bilene, sier Veiby, som ikke vil bekrefte hvilke av teamene det er snakk om.

Ifølge Autosport er det Hyundai som er det aktuelle teamet Mikkelsen skal teste for førstkommende fredag, men han vil i likhet med sin manager ikke røpe noe konkret om teamene.

– Vi snakker med alle sammen, men det handler ikke bare om i år eller neste år, men om framtiden. Det ser mer og mer positivt ut siden sist i Sverige, samtalene har utviklet seg og det går i riktig retning, sier Mikkelsen til Autosport.

RedBull.no: Slik lever Mikkelsen livet uten WRC-sirkuset