Mikkelsen er godt med i pallkampen – kjemper tett med teamkompis Loeb

DEL
Andreas Mikkelsen. (Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH)

Sekundstrid mellom det norske WRC-håpet og tidenes rallylegende i lotteriløpet Rally Monte-Carlo.

For etter fredagens seks etapper skiller det ikke mer enn 8,2 sekunder mellom Andreas Mikkelsen og Sebastien Loeb, hvor også Jari-Matti Latvala har blandet seg inn i pallkampen, åtte tideler foran Loeb. Hyundai-kollegene gikk ut med helt forskjellige dekkstrategier, men til syvende og sist følger de hverandre som erteris. 

8,2 sekunder er ikke voldsomt stort gap til Monte-Carlo-rallyet å regne, men av disse tre ligger Mikkelsen best an etter fredagen.

Sebastien Ogier og Thierry Neuville kjemper en egen seierskamp, hvor det skiller kun to sekunder i favør verdensmesteren.

– Dette var veldig vanskelig. Jeg vet ikke hvilken dekkstrategi som har vært den raskeste. Det er vanskelig å si, man kunne pushet ganske hardt med slicks også. Men jeg hadde en «clean» etappe, sier Andreas Mikkelsen, som selv gikk ut på flere piggdekk enn slicksdekk denne fredagen.

Loeb gjorde det motsatte og gikk for flere slicksdekk. Det er noe han tjente mye på gjennom Roussieux-Laborel-etappene, som var tørre, men han tapte stort terreng der det var ekstra glatt.

- ANNONSE -

– Vi er fortsatt her, og det var målet først og fremst. Vi har hatt et vanskelig dekkvalg, hvor det var krevende på den første og tredje etappen, men bra på den andre. Vi er fortsatt med, ikke for seieren – men vi er nå her, sa en lettet, men kanskje noe småskuffet Sebastien Loeb etter fredagens siste etappe.

Mikkelsen merket at han slet med piggdekk på den helt tørre etappen i midten.

– Vi kunne kjørt fortere, men vi må holde oss innenfor grensene. Det er veldig lett å gjøre feil, sier nordmannen. 

Rally Monte-Carlo har allerede krevd sitt av førerne. Esapekka Lappi og Pontus Tidemand måtte bryte på grunn av bærearm-problemer, mens Teemu Suninen måtte restarte fredag etter å ha krasjet allerede på den første fartsprøven torsdag.

I WRC 2 ligger Ole Christian Veiby på en fjerdeplass, og blant R5-bilene er han sjetteplass sammenlagt inkludert WRC 2 Pro-bilene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here