Mikkelsen: – Det er i en WRC-bil jeg hører hjemme

DEL
Foto: Simen Næss Hagen

Overlegen WRC 2-seier for nordmannen. VM-poeng ble det også.

Men samtidig legger ikke nordmannen skjul på at han vil komme seg i en 2017-bil så raskt som mulig. WRC 2-deltakelsen for Skoda Motorsport var kun en gjesteopptreden, men Mikkelsen og kartleser Anders Jæger fikk i det minste fullt utbytte av løpet.

– Jeg er veldig glad på Skoda sine vegne. Gratulerer så mye til alle! Vi gjorde en god jobb i bilen, og det er jeg glad for. Men jeg håper å komme meg i en WRC-bil, det er der jeg hører hjemme. Det er vanskelig, men vi prøver å finne noen løsninger, sa Mikkelsen i målgang etter den siste fartsprøven i Monte Carlo.

Det ble til slutt en romslig seier i WRC 2, tre minutter og 25 sekunder ned til lagkamerat Jan Kopecky på 2. plass. Totalt ble det også syv poeng, og dermed tre verdifulle poeng i sammenlagtmesterskapet i rally-VM.

Totalvinner av sesongåpningen ble – ikke overraskende tror du – Sebastien Ogier. Men i toppklassen har Rally Monte Carlo bestått av spenning og dramatikk gjennom hele helgen. Ogier tapte selv mye tid etter en førerfeil under fredagens kjøring, og har bare vunnet tre fartsprøver denne helgen.

For det var Thierry Neuville som la lista tidlig i løpet, og vant også flest fartsprøver, men en marginal førerfeil lørdag sendte ham ut av seierskampen. Og da Ogiers lagkamerat Ott Tänak fikk trøbbel med motoren siste dag, kunne Toyota og Jari-Matti Latvala juble over 2. plass i det japanske merkets comeback etter 18 år på sidelinja.

- ANNONSE -

Det ble en mareritthelg for Citroën, som var spådd å være én av favorittene i år, med raske Kris Meeke i førersetet, og ett år med svært omfattende testing og utvikling av deres nye C3 WRC. Men både Meeke og Stephane Lefebvre falt av seiersdansen underveis med både tekniske problemer og førerfeil, og maks uheldig var Meeke da han ble påkjørt på gårsdagens transportetappe til parc fermé, og dermed måtte bryte løpet. Meeke og kartleser Paul Nagle kom uskadet fra ulykken.