Mengder med kjøretrening for Ole Christian i sommerpausen

DEL
Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen på tredjeplass i Tsjekkia. (Foto. Skoda Motorsport)

Nasjonale løp har gitt Ole Christian Veiby verdifulle mil bak rattet før andre halvdel av WRC 2-sesongen dras igang.

Det har skjedd i både privat regi og på oppdrag for Skoda Motorsport. Først kjørte han Ypres Rally i Belgia, hvor det gikk heller dårlig etter en avkjøring. Han måtte bryte siste etappe første dag – men kjørte seg opp igjen 50 plasser dagen etter.

Denne helgen var det duket for tradisjonsrike Rally Bohemia, som har tiltrukket seg flere norske førere tidligere.

Streng beskjed om å fullføre

Nå stilte Skoda Motorsport mannsterke opp med tre biler, og 22-åringen ble nummer tre totalt, drøye minuttet bak lagkamerat Jan Kopecky som totalvant.

– Først og fremst har det vært en måned med utrolig mye kjøring og mye testing. Veldig viktig kjøretrening. I Bohemia fikk vi beskjed om å fullføre og ta bilen helt til mål, men når ting tilspisset seg på søndag så fikk jeg lov til å pushe litt ekstra, sier Ole Christian Veiby til Parc Fermé.

Selv om Veiby av natur, som rallyførere flest, ønsker å kjempe om seire, så er han glad for pallplasseringen og at han fikk gjort som teamet ba om. Og ikke minst for hans egen del å sanke gode mil på asfalt som han stadig ønsker å utfordre seg på.

- ANNONSE -

Setter kursen mot Finland

For Rally Bohemia er et litt spesielt asfaltløp.

– Det er et utrolig vanskelig løp med veldig skiftiden greip og generelt veldig glatt. Teamet var veldig fornød med å ha to Skodaer på pallen i hjemmeløpet deres, sier han.

Helt sommerferie tar han ikke enda. Neste ut er populære AutoGlym Ralli i Finland to uker før VM-runden i samme land – et land Veiby har allerede har mye erfaring i fra før.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here