Meeke tilbake i WRC – slik blir førerkabalen for Toyota neste sesong


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Den kontroversielle nord-iren returnerer til Rally-VM et halvt år etter at han fikk fyken.

Det er den anerkjente avisen Autosport, i samarbeid med Motorsport-News, som onsdag kan avsløre at Kris Meeke blir å finne bak rattet på en WRC-bil neste år.

Nord-iren har vært linket til både M-Sport og Toyota, med sistnevnte som den mest reelle kandidaten i kjølvannet av ryktene om at Esapekka Lappi er på vei bort fra teamet etter inneværende sesong.

Får sparken i Citroën

Nå mener avisen å vite at Meeke er klar for Toyota neste sesong. Dette skal kunngjøres sammen med nyheten om at Jari-Matti Latvala og Ott Tänak fortsetter som vanlig i teamet. Det har vært knyttet spesielt stor spenning til Latvalas framtid etter en over middels skuffende sesong, men finnen har selv tidligere gitt tydelige signaler på at han skal fortsette med WRC i et team «han stortrives i» og «har stor bakvinge».

Meekes ankomst til Toyota styrker også signalene om at Lappi er på vei til Citroën. Parc Fermé vet at Lappi og hans støttespillere, deriblant norske EVEN Management som har hatt eierskap i finnen siden 2012, har åpnet opp for dialog med andre team – og at Citroën skal være det mest aktuelle stedet å gå til.

- ANNONSE -

Dette samtidig som Mads Østberg fortsatt ikke har fått bekreftet hvor han står i forhold til neste sesong, med tanke på at han selv håper å klamre seg til det franske teamet.

Autosport understreker at de forventer at den offisielle kunngjøringen av Meeke-signeringen vil finne sted 18. oktober, samme dag som det også er forventet at det kommer en nyhet om at Lappi har signert for Citroën.

Med Sebastien Ogier og Esapekka Lappi som en klar fører-duo i Citroën, er Østberg derfor avhengig av Citroën åpner opp for en tredjebil i teamet – samtidig som Craig Breen i så måte er nødt til å forlate teamet dersom nordmannen skal ha en framtid der.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here