Mads klinte til med andre beste shakedowntid i Sverige

DEL
Mads Østberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det er uten betydning på totalresultatet, men for selvtilliten til Mads Østberg betyr det ekstra mye å være helt i toppen under torsdagens shakedown.

Og i tillegg parkerer han lagkameratene i Citroën og har definitivt lagt et grunnlag for å kjempe om både topplasseringer, og ikke minst beste WRC-fører i rødt, noe han uttalte at han ville jobbe for.

Torsdagens uhøytidelige test i forkant av løpet indikerer at Østberg har knekt en viktig kode for både ham selv og teamet.

Neuville på topp

– Jeg har gjort en del endringer, egentlig på alt. Og det funker for meg. De andre gutta gjør ikke slik jeg velger å gjøre, sier Østberg i en kort kommentar til Parc Fermé på starten av shakedown.

– Du har god kontroll på bilen?

– Jada, men bilen må også jobbes med, sier 30-åringen.

- ANNONSE -

Det er kun Hyundai-fører Thierry Neuville som har kjørt raskere enn Østberg på shakedown. Belgieren klokket inn på tiden 4:17,3, tre tideler foran nordmannen.

Neuvilles lagkamerat, nordmannen Andreas Mikkelsen, har også kjørt jevnt og stabilt, og på tre forsøk er Mikkelsens bestenotering 4:18,8.

Rally Sweden – shakedown

1) Thierry Neuville Hyundai i20 WRC 4:17,3
2) Mads Østberg Citroën C3 WRC +0,3
3) Sebastien Ogier Ford Fiesta WRC +0,8
4) Kris Meeke Citroën C3 WRC +1,0
5) Ott Tänak Toyota Yaris WRC +1,4
6) Andreas Mikkelsen Hyundai i20 WRC +1,5
7) Jari-Matti Latvala Toyota Yaris WRC +1,7
8) Craig Breen Citroën C3 WRC +1,8
9) Teemi Suninen Ford Fiesta WRC +1,9
10) Elfyn Evans Ford Fiesta WRC +2,0
15) Ole Christian Veiby Skoda Fabia R5 +15,7
23) Henning Solberg Ford Fiesta WRC +22,5

Henning med problemer

Henning Solberg har fått en trøblete start på Rally Sweden etter en rolig åpning på første runde på shakedown. Girkasseproblemer gjorde at forsøkene ble utsatt lenge, og som det framkommer av tidene, så tapte Henning mer enn 18 minutter på andre forsøk på shakedown.

Parc Fermé kjenner foreløpig ikke til hva som skal ha skjedd for 45-åringen, som gjør sin debut i den nyeste generasjon WRC-bil.

I WRC 2 er det Ole Christian Veiby som forsvarer Norges farger. 21-åringen har klokket inn til tredjetid i klassen, der det er svenske Mattias Adielsson som noe overraskende har satt raskeste tid blant R5-bilene. Han må dog dele tredjeplassen med Pontus Tidemand som har kjørt inn på eksakt samme tid som Veiby.

Det er også verdt å nevne at svenske Emil Bergkvist er raskest av Junior-VM-førerne. Han har med seg norske Ola Fløene i kartleserstolen.

Henning Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)