M-Sport tomme for penger – ber FIA pent om utsettelse


DEL
Malcolm Wilson.
Malcolm Wilson. (Foto: Simen Næss Hagen)

Påmeldingsfristen for neste års Rally-VM går ut fredag. Ford-teamet M-Sport har ikke sjans til å forplikte seg innen den tid.

Det sier teamsjef Malcolm Wilson til Autosport. Etter at M-Sport mistet verdensmester Sebastien Ogier til Citroën, mister de også viktige økonomiske ressurser ettersom Ogier har Red Bull i ryggen.

Samtidig har teamet kun signert Teemu Suninen for 2019, hvilket betyr at én til to andre førere trenger å ha med seg eget budsjett for at teamet skal skulle stille bil til disposisjon med mindre det melder seg en stor hovedsponsor for teamet. Svenske Pontus Tidemand er én av de som jobber med et budsjett først og fremst for Rally Sweden. Fjorårets Wales-vinner Elfyn Evans er ikke sikret noe sete.

Tidsfristen for å melde på et team for neste års VM, i tillegg til første løpet Rally Monte-Carlo, er førstkommende fredag. Teamsjef Wilson er ikke optimistisk for å få på plass nok penger de kommende dagene.

– Jeg har tatt kontakt med FIA og forklart dem at vi akkurat nå enkelt og greit ikke kan forplikte oss for 2019. Vi har ikke de nødvendige ressursene, og jeg kan ikke se hvordan det skal forandre seg innen fredag. Vi jobber knallhardt og har noen ting på gang, men jeg har vært i denne sporten lenge nok til å forstå at ingen avtale er klar før pengene står på konto, sier Wilson.

M-Sport er et britisk privatdrevet team som mistet sin solide fabrikkstøtte etter 2012-sesongen, og har siden mottatt moderat hjelp fra Ford Performance, sportsavdelingen til Ford-fabrikken. Ett av Sebastien Ogiers ultimatum for å bli værende var full fabrikkstøtte. Støtten ble riktignok økt noe fra 2017 til 2018, men ikke nok videre til at franskmannen ville fortsette i det britiske teamet.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here