M-Sport henter fransk asfaltspesialist til to VM-løp


DEL
Bryan Bouffier, her fra Rally Monte-Carlo i 2016. (Foto: Red Bull Content Pool)

Bryan Bouffier til tjeneste hos M-Sport, men tredjesetet er ikke besatt permanent.

M-Sport melder mandag at de har signert Bryan Bouffier for Rally Monte Carlo og Rally Korsika. Dette er årets første og fjerde VM-runde i rally.

Selv er franskmannen over seg av begeistring for muligheten han har fått.

LES OGSÅ: Verdensmesteren tar et år til i Rally-VM med M-Sport

Trodde aldri på muligheten

– Jeg har allerede gjort mange kilometer i en Ford Fiesta WRC i drømmene mine. Helt ærlig trodde jeg aldri at jeg ville få muligeten til å kjøre en slik bil, ikke på test en gang, så jeg er utrolig begeistret. Teamet gjorde stor suksess i 2017 og jeg er utrolig stolt som får jobbe med teamet, sier Bouffier i en pressemelding.

39-åringen ble nummer tre i EM i fjor, og scoret således ett poeng i Rally Monte Carlo og ble nummer tre i WRC 2-klassen der i fjor. Ellers har han vært et sporadisk innslag i WRC hvor han har sanket poeng i 2013, 2014 og 2015-sesongen i tillegg.

- ANNONSE -

Teamsjef Malcolm Wilson har dette å si om franskmannen i de kommende VM-rundene han får sjansen.

– Det blir fått å få han om bord til Monte Carlo og Korsika. Det er fair å si at erfaringen hans er uovertruffen til disse to løpene. Det er to av de mest spesielle løpene på kalenderen når det kommer til forhold og dekkvalg, og med Bryans kunnskap så har vi enda et ess i ermet i kampen om VM-titlene våre, sier Wilson i samme pressemelding.

LES OGSÅ: Færre dager og kortere løp kan bli framtiden i WRC

(Grafikk: M-Sport)

11 løp uavklart for tredjebilen

Hvem som skal overta setet i grusløpene og de øvrige asfaltløpene er foreløpig ikke satt. Det er jo slik at et team kan nominere tre førere til å ta poeng, hvor de to beste førerne teller i VM-sammendraget for fabrikkene.

Finske Teemu Suninen skal i hvert fall være heiset opp som en av de store favorittene etter innsatsen han har lagt ned både i WRC 2 og ikke minst da han kjempet om pallplass i Rally Finland, og således tok etappeseire i begge forsøkene han fikk i en WRC-bil i fjor.